Американският вицепрезидент Майк Пенс увери, че ще осигури безопасен преход

...
Американският вицепрезидент Майк Пенс увери, че ще осигури безопасен преход
Коментари Харесай

Майк Пенс гарантира безопасен преход на властта

Американският вицепрезидент Майк Пенс увери, че ще обезпечи безвреден преход на властта към Джо Байдън, малко повече от седмица откакто поддръжници на президента Доналд Тръмп обсадиха Капитолия във Вашингтон.

Това заричане той направи преди брифинг за сигурността в централата на Федералната организация за ръководство на изключителните обстановки и по време на среща със чиновници от Националната армия, съобщи „ Ройтерс “.

„ Всички преживяхме този ден – 6 януари. И както президентът даде да се разбере, ние се ангажираме с спретнат преход и безвредна инаугурация. Американският народ не заслужава по-малко от това. “, сподели Пенс.

По думите му Джо Байдън и Камала Харис ще положат клетва на 20 януари „ по метод, съгласуван с нашите история и обичаи, и по метод, който отдава респект на американския народ и Съединени американски щати “.

Тази седмица Доналд Тръмп, който не възнамерява да взе участие в церемонията по предаване на властта, стана първия в историята президент, против който за повторно в границите на мандата му бе задействана процедура по импийчмънт. Вицепрезидентът бе измежду най-верните му съдружници, само че си навлече гнева на президента, откакто отхвърли да блокира удостоверяването на успеха на Байдън на изборите от 3 ноември.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР