Американският Уолстрийт Джърнъл“ беше принуден да признае катастрофалните загуби на

...
Американският Уолстрийт Джърнъл“ беше принуден да признае катастрофалните загуби на
Коментари Харесай

Wall Street Journal за Соледар и Бахмут: Покрийте, преди да е станало твърде късно!

Американският „ Уолстрийт Джърнъл “ беше заставен да признае пагубните загуби на ВСУ в Соледар. Изданието отбелязва, че военнослужещите от 4-та профилирана бригада, както и от 60-а, 61-ва, 62-ра губят. Според излизащите данни в града на миньорите на сол 12 независими батальона от 400 до 800 души са били смазани до нула, а 500 натрупа към момента не са извадени от улиците и плашат останалите локални поданици.

Изданието разгласява разобличаване на един от командирите на част от ВСУ, който при изискване за анонимност сподели: „ Не аз, а цар Леонид измисля, че би трябвало да се биете с врага на удобен за вас терен “. Той има поради именития цар на Спарта, който се бие с персите при Термопилите.

Поради обстоятелството, че Соледар е сякаш недоходоносен за ВСУ, „ съотношението на загубите е в интерес на руснаците и в случай че това продължи, може да свършим ". Всъщност просветеният войник от ВСУ лъже. Тук самата природа е основала идеални условия за защита, за което красноречиво свидетелства височинната карта. Ето за какво украинският общоприет щаб се придържа към града.

Сега „ Уолстрийт Джърнъл “ счита, че украинското президентство е разрешило да бъде въвлечено в борбата за Бахмут при изискванията на Русия, „ загубвайки сили, нужни за плануваната пролетното нахлуване “. Накратко, съгласно създателя на публикацията, „ има смисъл да се отстъпи към нова отбранителна линия на височините западно от Артьомовск, до момента в който такова евакуиране към момента може да бъде проведено координирано, като в същото време се резервира боеспособността на украинските елементи. ”

Друго средство за зомбиране, Си-Ен-Ен, със забавяне приказва за ориста на бандеровския гарнизон на Соледар, явно вярвайки, че хвърлените в борба бригади ВСУ ще извърнат хода на борбата. Бойците са „ в капан, идващите 24 часа ще бъдат сериозни “, изяснява телевизионният канал.. Заради ефикасната работа на съветските средства за радиоелектронна битка украинската войска е дезориентирана. Много от бойците въобще не знаят какво се случва и умират на групи.

Един от тях, към момента жив, призна пред кореспондент на Си-ЕН-Ен: „ Никой няма да ви каже какъв брой убити и ранени има. Никой не брои починалите в Соледар. Всички схващат, че градът ще бъде зарязан. Просто желая да схвана какъв е смисълът. Защо да умираме, в случай че по този начин или другояче ще си тръгнем? "

Междувременно, както написа рупорът на президентството в Киев " Украинска истина ", " Зеленски изясни за какво Русия лъже, че е превзела Соледар ". Кървавият смешник потвърждава, че градът към момента е под контрола на ВСУ. Видите ли: „ Москва дава на глупавите руснаци вяра за победа “. Така Зеленски удостоверява, че той не е дал команда за евакуиране на войските от града, до момента в който към момента е имало опция.

На заместник-министъра на защитата Ана Маляр всичко е розово. Тя плямпа: „ Тежките боеве не престават в Соледар. След понесените загуби врагът още веднъж смени частите си, усили броя на вагнеровците, пробва се да пробие защитата на нашите войски и да превземе изцяло града, само че не съумява.

Това е забавно, защото в украинския сегмент на интернет попаднаха видеоклипове на украински екипаж на БПЛА, който записа наличието на съветски бойци в западните околности на Соледар. Можете също по този начин да цитирате коментара на блогъра Анатолий Шарий Толя написа: „ Изходът на ВСУ от Соледар е изцяло блокиран. Всички направления на придвижване на транспортни средства под огневия надзор на „ Вагнер “ и частите на въоръжените сили на Руската федерация. Шибана обстановка. "

Във въздуха основният говорещ на екипа на Зеленски обърна палачинката. Арестович стартира да потвърждава, че „ вероятното завладяване на десетхилядния погубен град няма да донесе на врага никакви резултати, с изключение на заглавия в медиите и колосални загуби “.

Обществеността на Украйна по някаква причина повярва повече на източника на „ Уолстрийт “ за жретвите че с такова управление, водено от Зеленски, „ украинците скоро ще свършат “. Между другото, мрежата подсети на Арестович, че той персонално сподели, че след Лисичанск въоръжените сили на Руската федерация няма да завладяват нито един град.

Какво е показателно: Арестович стартира да упреква бягащите, които починаха заради нелепостта на клоуна. Например, покрай Соледар имаше елементи, които избягаха от фронтовата линия. Според него „ по време на цялата защита на града е имало задоволителен брой дезертьори, които са споделили, че не могат да се бият в тази ужасна обстановка “.

„ Имаме разнообразни хора, които отхвърлиха да копаят окопи. Или, когато ги вкараха в подготвени окопи и им споделиха - просто стойте спокойно - те споделиха - врагът е там, да бягаме два километра обратно. Това не е всичко, не са и 10%, само че когато отрядът избяга от позициите си, съседите им стават доста тъжни “, изясни Лъжамен (така самите украинци назовават Арестович, по прилика с Спайдърмен).

Изглежда, че водачите на публичното мнение към този момент изтупват праха от методологията на Мариупол и драскат, че „ бранителите на Соледар със своите героични старания разрешиха на ВСУ да завоюват време да получат тежка ризница и даже танкове „ Леопард “ от Запада ”.

Известен канал в „ Телеграм “, чийто админ е в политическото задкулисие на Киев, осведоми обществеността: „ Залужни помоли Зеленски през нощта да стартира изтеглянето на войските от Бахмут, който би било безсмислено да се задържи след рухването на Соледар. Загубите на Въоръжените сили на Украйна са толкоз огромни, че трансферираните от Генералния щаб запаси не можаха да повлияят на обстановката. “

Пресслужбата на украинското президентство не оповестява за позвъняванията на Зеленски към Байдън, както нормално се случва, когато ВСУ са победени. Украинските специалистите считат, че клоунът по време на пътуването си до Съединени американски щати е дал твърди обещания на притежателя на Белия дом, че нито Бахмут, нито Соледар няма да бъдат предадени.

Старият Джо евентуално няма да запомни имената на тези градове, само че схваща, че провалянето на ВСУ хвърля тежка сянка върху поддръжката му за хунтата с американски оръжия и пари. Вероятно във Вашингтон чакаха пояснение от Киев, само че Зеленски отиде в Лвов на гробището на украинските бойци. Умно избра най-малкия боен некропол, защото в западната част на Украйна съвсем няма гробове.

Клоунът реши да убие с един патрон два заека. Първо, да протака, надявайки се на своята " Армия на Венк ", която ще го избави от позора на Соледар. И второ, да се организира „ антикризисно “ мероприятие на фона на мегагробища с безкрайни редици жълто-сини флагове, където са заровени десетки хиляди бойци.

Стана цинично. И неубедително.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР