Американският технологичен гигант Nvidia се подготвя да изостави сделката за

...
Американският технологичен гигант Nvidia се подготвя да изостави сделката за
Коментари Харесай

Nvidia тихомълком се отказва от придобиването на Arm

Американският софтуерен колос Nvidia се приготвя да изостави договорката за придобиване на английския дизайнер на полупроводници Arm, съобщи Ройтерс, цитирайки репортаж на Блумбърг.

Според източници на Блумбърг американският производител на чипове не чака договорката, която се прави оценка на 40 милиарда $, да бъде финализирана. На този декор японският софтуерен тръст Softbank, който е притежател на Arm, форсира подготовката за листване на английската компания на борсата.

„ Продължаваме да поддържаме позицията, изразена в последните ни регулаторни документи, а точно, че тази трансакция обезпечава опция за ускорение на развиването на Arm и за укрепване на конкуренцията и нововъведенията “, разяснява представител на Nvidia. От Softbank пък обявиха, че се надяват договорката да бъде утвърдена.

Обявяването на договорката за придобиването на Arm бе последвано от остри рецензии, както от другите компании в бранша, по този начин и от регулаторите, които показаха, че тя би дала на Nvidia прекомерно огромно предимство.

Миналият месец федералната комерсиална комисия (FTC) на Съединени американски щати заведе дело за блокиране на договорката на база антимонополни съображения, като в това време английските регулатори проверяват придобиването заради опасения, че то може да съставлява опасност за националната сигурност в страната. Nvidia е изправена пред регулаторни спънки и в Китай, където Arm има взаимно дружество с частна капиталова компания Hopu Investments

Arm постоянно се счита за „ бижуто на короната “ в софтуерната промишленост на Обединеното кралство. Неговите енергийно ефикасни архитектури на чипове се употребяват в 95% от смарт телефоните в света и 95% от чиповете, проектирани в Китай.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР