Американският технологичен гигант International Business Machines отчете приходи, които надминаха

...
Американският технологичен гигант International Business Machines отчете приходи, които надминаха
Коментари Харесай

IBM отчете най-големия ръст на приходите от 10 години насам

Американският софтуерен колос International Business Machines регистрира доходи, които надминаха в пъти оценките на анализатори, с помощта на търсенето в звеното на облачните услуги.

Продажбите са нарастнали с 6,5% и стигат до 16,7 милиарда $ за четвъртото тримесечие на 2021 година, оповестиха от компанията. Това е най-големият растеж в този сегмент от най-малко 10 години. Междувременно акциите на IBM скочиха със 7,5%.

Продажбите в софтуерното звено на IBM са нарастнали с 8,2% или 7,3 милиарда $. Друго звено, познато като Global Business Services, регистрира доходи от 4,7 милиарда $, което е нарастване от 13% съпоставяне с миналата година.
 109-годишната IBM разрушава бизнеса си на две
109-годишната IBM разрушава бизнеса си на две

Ще има две нови обществени компании

Това са първите обществено оповестени резултатите, откогато IBM преструктурира бизнеса си - отдели част от бизнеса в нова компания, наречена Kyndryl. Това беше четвъртата огромна промяна на IBM и забележителна стъпка в проекта на основния изпълнителен шеф Арвинд Кришна, написа Bloomberg.

Стратегията на Кришна е да насочи IBM към бързо развиващия се пазар на облачни услуги, което наподобява сработва и резултатите демонстрират, че продажбите се повишават след години на застой.

Резултатите са впечатляващи, имайки поради, че IBM е изправена пред конкуренция в облачните услуги от колоси като Microsoft и Amazon.

Междувременно стана ясно и, че IBM продава активите за данни и разбори от своя бизнес Watson Health на капиталовата компания Francisco Partners - още една стъпка за пренасочване на главния бизнес на IBM към облачните услуги. Watson Health употребява изкуствен интелект за разбор на диагностични проби и други здравни данни. Стойността на продадените активи е над 1 милиард $, съгласно Bloomberg.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР