Американският технологичен гигант IBM съкращава 3900 души, като част от

...
Американският технологичен гигант IBM съкращава 3900 души, като част от
Коментари Харесай

IBM съкращава 3900 работни места, не можа да оправдае очакванията

Американският софтуерен колос IBM редуцира 3900 души, като част от някои продажби на активи, само че не можа да реализира заложените парични средства, макар че надмина предстоящите доходи през четвъртото тримесечие.

Главният финансов шеф Джеймс Кавано сподели пред Reuters, че компанията към момента е " ангажирана да наема чиновници за изследване и развиване, ориентирано към клиентите ".

Съкращенията - свързани с отделянето на нейния бизнес Kyndryl и част от подразделението за изкуствен интелект Watson Health - ще доведат до разноски от 300 милиона $ през интервала януари-март, оповестяват от IBM.

Акциите на компанията паднаха с 2% при удължената търговия, изтривайки по-ранните облаги от значително оптимистичните резултати. Според анализатори спадът се дължи на новините за съкращенията на работни места и неналичието на свободен паричен поток.

" Изглежда, че пазарът е отчаян от размера на оповестените съкращения на работни места, които възлизат единствено на 1,5% от работната мощ ", споделя Джеси Коен, старши анализатор в Investing.com. По думите му вложителите са се надявали на по-сериозни ограничения за понижаване на разноските.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР