Американският технологичен гигант „Епъл“ планира да запази производството на iPhone

...
Американският технологичен гигант „Епъл“ планира да запази производството на iPhone
Коментари Харесай

Епъл“ ще произведе с 20 милиона по-малко айфона от предвиденото

Американският софтуерен колос „ Епъл “ възнамерява да резервира производството на iPhone на почти същото равнище през 2022 година като през 2021-а. Това значи, че ще бъдат създадени по-малко нови iPhone бройки от до неотдавна плануваните.

Причината: рецесията в световната верига за доставки, която удари и промишлеността за смарт телефони.

Компанията желае от доставчиците да сглобят към 220 милиона iPhone, оповестява Bloomberg, като се базира на източници, осведомени с прогнозите ѝ. Пазарните прогнози се двоумят към равнището от 240 милиона бройки, което се дължи на предстоящото огромно възобновяване на iPhone през есента.

Но смарт телефон промишлеността стартира мъчно годината и прогнозите за производството са всеобщо понижени.

Най-високата инфлация от десетилетия насам, войната в Украйна и разтърсванията във веригата за доставки - всички те заплашват да натежат на продажбите тази година. Strategy Analytics предвижда, че общите доставки на смарт телефони ще се свият с до 2% през 2022-а, а TrendForce на два пъти през последните седмици намали прогнозата си за целогодишното произвеждане.

От „ Епъл “ към този момент предизвестиха, че проблемите с доставките ще се отразят на продажбите с 4 до 8 милиарда $ през актуалното тримесечие,

основно тъй като локдауните поради Covid-19 разклащат индустриалните линии в Китай. А цялата софтуерна промишленост се готви за закъснение на потребителските разноски, защото възходящите цени на горивата и материалите покачват разноските за артикули от първа нужда.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР