Американският технологичен гигант Apple Inc. представи новото си, 13-о поколение

...
Американският технологичен гигант Apple Inc. представи новото си, 13-о поколение
Коментари Харесай

Iphone 13 - революцията на Apple, или още от същото?

Американският софтуерен колос Apple Inc. показа новото си, 13-о потомство Iphone на онлайн събитие преди дни. Основната движеща мощ в компанията - шефът на Apple Тим Кук, сподели новия смарт телефон, който за поредна година провокира съществени полемики в софтуерните общности.

На външен тип IPhone 13 наподобява сходен на своя предходник. Размерите и тежестта на всеки един от четирите нови модела от 13-ата генерация съвсем изцяло съответстват с предходните. Отново имаме два общоприети модела 13 и 13 mini, както и два извънредни - 13 pro и 13 pro max. В Съединени американски щати цените на новата линия смарт телефони на Apple остават непроменени, само че огромната вест е предстоящото намаляване на цената в Европа.

За момента е ясно единствено, че във Англия общоприетият модел 13 ще се продава с близо 50 пануда по-евтино от предшественика си, а при най-скъпия модел 13 pro max цената ще падне с близо 100 паунда.



Американската компания разчита напълно на 5G технологията за новия си iPhone. Всеки аспект от модула за новия стандарт при преноса на данни е получил съществено усъвършенстване и от Apple дават обещание новият им телефон да бъде най-хубавата машина за 5G сърфиране на пазара. За да се възползва уместно от бързия интерент, батериите на четирите версии са получили сериозен ъпгрейд и дават обещание до 30% повече живот с едно зареждане.

Нуждата от по-голяма батерия в новия модел идва и поради новите диспелеи, с които двете по-скъпи версии ще са снабдени. За пръв път в историята си Apple ще сложи 120hz панел, като за разлика от съперниците си технологията, която американците употребяват, ще разреши на диспеля самичък да контролира своята скорост на освежаване и когато не е нужно - да смъква до 60hz. Размерите на екрана остават непроменени - 5,4 инча (13 mini) 6,1 инча (13 и 13 pro), както и 6,7 инча за 13 pro max. Новите екран са и до 20% по-ярки, съпоставяне с миналогодишните.

IPhone остава и най-важният артикул в портфолиото на Apple. Между 60 и 75 % от приходите на компанията в последните 5 години идват точно от смарт телефона. Съвсем неотдавна обаче делът му в продажбите спадна под 50%, наред с други неща, тъй като компютрите Mac и таблетите iPad станаха доста по-популярни по време на пандемията.



Apple оборудва новите си iPhone и с нов впечатляващ нов видеорежим, който ще приближи смарт телефоните една стъпка по-близо до професионалната фотографска техника. По време на представянето Тим Кук сподели редица фотоси и клипове с впечатляващо качество, снимано с новия 13 pro max. Камерата на най-новия iPhone ще може да се употребява за ръководство на зоната на фокусиране във видеоклипове, което основава чувство за снимане " но Холивуд " на фамилния празник.

Всички нови модели смарт телефони са с новия чип A15 Bionic, за който обаче към момента не се знае доста. При представянето му Apple приложиха маркетингов ход - компанията разгласи, че новият процесор е с до 50% по-бърз. Потребителите в мрежата незабавно взеха решение, че това е по отношение на предшественика му - чипа A14, само че се оказа, че това са данни от директни проби с " съперници телефони ", които обаче останаха неназовани от Apple.

Първата доставка от новите модели у нас се чака да дойде на 8 октомври, като устройствата ще се декларират с предварителна поръчка. Към момента единствено А1 са обявили сходна акция, която стартира от 1 октомври.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР