Американският техногигант Apple е подписал договор за закупуване на чипове,

...
Американският техногигант Apple е подписал договор за закупуване на чипове,
Коментари Харесай

Apple ще ползва в бъдеще чипове, произведени в САЩ

Американският техногигант Apple е подписал контракт за закупуване на чипове, създадени в Съединени американски щати, заяви основният изпълнителен шеф Тим Кук.

Макар върху тях да има щампата " Made in America ", производителят в действителност е TSMC, тайванският колос в промишлеността. Те вложиха близо 40 милиарда в два завода в Аризона, първият от които ще отвори през 2024 година

" Днес е единствено началото. Днес комбинираме експертизата на TSMC с несравнимата досетливост на американските служащи ", разяснява Кук.

За момента Apple към момента създават множеството си чипове в Тайван и Южна Корея, в партньорства с TSMC и Samsung.

Заводите на TSMC са субсидирани от американското държавно управление, един от политическите ходове на Съединени американски щати против Китай и в поддръжка на Тайван. Администрацията на Байдън се надява щампата " Made in America " да окуражи локалните техногиганти да предпочетат TSMC, вместо китайските производители.

Американските компании имат и спомагателна мотивация - в случай че Китай стартира инвазия против Тайван, съществуването на заводи на американска земя няма да ги изправи пред тежък дефицит на чипове, какъвто имаше и по време на пандемията. Разбира се, първоначално фабриките на TSMC в Съединени американски щати ще създават дребно количество спрямо тези в Тайван.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР