Американският специален пратеник по въпросите на климата Джон Кери благодари

...
Американският специален пратеник по въпросите на климата Джон Кери благодари
Коментари Харесай

Джон Кери благодари на Европа, че е продължила усилията си по отношение на климата

Американският специфичен делегат по въпросите на климата Джон Кери благодари на европейците, че са траяли битката против световното стопляне по време на ръководството на Тръмп и съобщи, че Съединени американски щати би трябвало да наваксат изгубеното време в тези старания, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Кери произнесе тирада от разстояние на среща за климата, хазаин на която беше Италия. Това беше и първото му интернационално послание от името на държавното управление на Байдън. Той съобщи, че Съединени американски щати се връщат в Парижкото съглашение за климата със примирение и упоритост.

Вчера, единствено броени часове откакто встъпи в служба, президентът Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в подписа декрет за започване на процедура за връщането на Вашингтон в климатичното съглашение на Организация на обединените нации, подписан от близо 200 страни. Страните по съглашението се задължават да набележат цели за понижаване на излъчванията от нездравословните за климата изкопаеми горива и да следят и оповестяват излъчванията си.

Предшественикът на Байдън Тръмп извади Съединени американски щати от Парижкото съглашение и дефинира решение си като възобновяване на американския суверенитет. Решението на Тръмп нанесе тежък удар върху интернационалните старания за битка с световното стопляне и дистанцира Съединени американски щати от едни от най-близките им съдружници, отбелязва Асошиейтед прес.

Байдън разпореди Кери - държавен секретар при президента Барак Обама - да дава отговор за въпросите, свързани с климата, и в това си качество той ще бъде част и от Съвета за национална сигурност на Белия дом.

На италианската среща на високо ниво Кери съобщи, че след четири пропилени години Съединени американски щати още веднъж се залавят за работа, означиха европейските информационни организации. "Провалът не е вид ", сподели някогашният американски държавен секретар.

Той изрази признателност към Европа за стъпките, които европейските страни са подхванали, за понижаване на замърсяването от петрола, газа и въглищата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР