Американският щат Охайо ще раздаде парични награди от 1 млн.

...
Американският щат Охайо ще раздаде парични награди от 1 млн.
Коментари Харесай

1 милион долара, ако се ваксинираш

Американският щат Охайо ще раздаде парични награди от 1 млн. $ на петима души, ваксинирали се против COVID-19, като част от лотария, стартирана за увеличение на броя на ваксинираното население, заяви Би Би Си, съобщи bTV.

В самодейността обаче ще се включи единствено възрастното население. Първото от петте седмични тегления ще бъде оповестено на 26 май, съобщи губернаторът Майк Деуайн и добави, че
лотарията ще бъде платена от фондовете на федералното държавно управление за подкрепяне възобновяване от пандемията.

Съединени американски щати е международен водач в имунизационния развой, 58,7% от пълнолетното население е получило по една доза от имунизацията, а президентът Джо Байдън си е сложил за цел да имунизира 70% от пълнолетните до 4 юли. От седмици обаче броят на поставяните ваксини понижава в цялата страна. Здравните чиновници изясняват това с несигурност измежду някои американци. За да убедят нерешилите дали да се имунизират, в разнообразни елементи на страната се оферират привличащи вниманието дарове - бира, понички, билети за спортни събития и парични награди.

„ Знам, че някои могат да кажат: „ Деуайн, ти си вманиачен! “, написа губернаторът на Охайо в „ Туитър “, обявявайки
лотарията в щата. Щатът предлага и парична премия за имунизирани поданици на възраст под 18 година Вместо 1 млн. $ обаче те биха могли да завоюват цялостна четиригодишна стипендия за един от щатските университети в Охайо.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР