Американският щат Калифорния, който първи въведе локдаун в страната, сега

...
Американският щат Калифорния, който първи въведе локдаун в страната, сега
Коментари Харесай

Калифорния вдига голяма част от COVID ограниченията

Американският щат Калифорния, който първи вкара локдаун в страната, в този момент обръща нова страница и подвига множеството рестрикции, съобщи Асошиейтед прес.
В щата няма да има правила за обществена отдалеченост, няма да има ограничавания в броя на посетителите на заведения, магазини, игрища, културни обекти, спортни зали. Маските към този момент няма да са наложителни за имунизираните на множеството места, макар че обособените окръзи или бизнеси могат да решат да продължат да изискват носенето им.
Икономиката на щата се отваря за първи път напълно от 15 месеца и хората може значително да се върнат към предпандемичния метод на живот, да се радват по стадионите на успехите на локалните тимове, да изпълват до краен лимит питейните заведения и нощните клубове. Дисниленд, който до момента бе отворен единствено за локални поданици, към този момент може да се посещава от туристи от цялата страна и от чужбина.
По мотив повдигането на множеството ограничавания губернаторът на щата Гавин Нюсъм има желание да трансформира няколко калифорнийци в милионери. В предавано по малкия екран събитие той ще изтегли през днешния ден имената на 10 поданици на щата, получили минимум една доза от имунизациите против ковид и на всеки от тях ще бъдат връчени 1,5 милиона $. Сумите обаче ще бъдат получени при цялостно имунизиране на печелившите.
В Калифорния в този момент темпото на предаване на болестта е най-ниското в цялата страна. Решителното намаляване на броя на новозаразените редом с увеличението на имунизираните, докара до днешното отваряне на щата. Над 70 % от възрастните в Калифорния в този момент са с минимум една сложена доза от имунизациите против COVID-19.
Рестрикции обаче ще има за огромни събития. При прояви на закрито с над 5000 фенове, те ще би трябвало да покажат документ за цялостна имунизация или тест за ковид. При огромни събития навън с над 10 000 фенове, те ще бъдат насърчавани също да демонстрират документ за имунизация или негативен тест на ковид.
От неимунизираните се чака да продължат да носят маски, само че те няма да бъдат принуждавани да го вършат. Засега маските ще продължат да се изискват от всички в публичния превоз, здравните заведения, по летищата и при занятията в учебните заведения на закрито.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР