Американският Сенат гласува и одобри кандидатурата на бившия директор на

...
Американският Сенат гласува и одобри кандидатурата на бившия директор на
Коментари Харесай

Майк Помпео е новият държавен секретар на САЩ

Американският Сенат гласоподава и утвърди кандидатурата на някогашния шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ Майк Помпео за държавен секретар, оповестиха международните организации.
Утвърждаването му идва таман в точния момент, с цел да се захване с две " горещи " досиета – съглашението по иранската нуклеарна стратегия и Северна Корея.
Помпео завоюва доверието на Тръмп след една година в Централно разузнавателно управление на САЩ, само че беше упрекнат от демократите, че е прекомерно нападателен по отношение на мюсюлмани и хомосексуалисти.
След като номинацията колкото да мина през Комитета по интернационалните връзки в Сената, позицията на Помпео беше елементарно затвърдена от целия Сенат с 57 гласа „ за” и 43 гласа „ против”, като шепа демократични сенатори, намиращи се в мъчно състояние, гласоподаваха „ за”.
Потвърждението пристигна в точния момент за Помпео, с цел да води делегацията на Съединени американски щати по време на диалозите на външните министри в Брюксел този уикенд. Както и да се занимава с организацията на срещана на върха сред Тръмп и водача на Северна Корея Ким Чен Ун в идващите месеци.
Помпео замести Рекс Тилърсън, който беше уволнен през март след година на напрежение и безредици в Държавния департамент, където той отчужди огромна част от личния състав и срина морала в институцията, напомня БГНЕС.
Но до момента в който Тилерсон беше виждан като гласът на разсъдъка и умереността в администрацията на Тръмп, то Помпео наподобява по-скоро на ястреб, който в композиция с новия консултант по сигурността на Белия дом Джон Болтън залагат една много по-агресивна позиция на Тръмп в международната сцена.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР