Американският самолетостроителен гигант Boeing и бившият му директор Денис Мъленбърг

...
Американският самолетостроителен гигант Boeing и бившият му директор Денис Мъленбърг
Коментари Харесай

Boeing ще плати $200 млн. глоба за прикриването на скандала със 737 Max

Американският самолетостроителен колос Boeing и някогашният му шеф Денис Мъленбърг са се съгласили да платят внушителни санкции поради опитите да прикрият техническите проблеми на модела 737 Max след две произшествия от 2018 и 2019 година, довели до стотици човешки жертви.

Глобата е наложена след следствие на борсовия регулатор на Съединени американски щати, откакто е потвърдено, че управлението на компанията е било наясно с проблемите с неизправната система за надзор на полетите в 737 Мax. Въпреки това не са подхванати ограничения за прекъсването му от придвижване, а обществеността е заблуждавана, че самолетите са безвредни.

" В моменти на рецесия и покруса е изключително значимо обществените компании и мениджъри да дават цялостна, почтена и вярна информация към пазарите ", се споделя в решението на Комисията по тържищата и скъпите бумаги.

Boeing ще заплати 200 милиона $ поради прикриването на действителните механически проблеми със системата, а някогашният ѝ управител - 1 милион $ санкция.

Двете произшествия със 737 Max лишиха живота на общо 346 души. Поредните произшествия провокираха приземяване на всички самолети от този модел и следствия по целия свят.

Инвеститорите в Boeing са изгубили милиарди поради срутва на акциите на компанията, а борсовият регулатор откри умишлени нарушавания от страна на мениджмънта.

При първата злополука край Джакарта Boeing твърди, че 737 Max е " безвреден какъв брой всеки различен аероплан, който в миналото е летял в небето ", а след втория съдбовен случай на Етопската самолетна компания, е оповестено, че " няма пропуски в процеса на узаконяване " на моделите.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР