Американският самолетостроител Боинг (Boeing) е открил при инспекция в световен

...
Американският самолетостроител Боинг (Boeing) е открил при инспекция в световен
Коментари Харесай

Близо 50 самолета на Боинг със забрана за полети. Инспекция откри пукнатини

Американският самолетостроител Боинг (Boeing) е разкрил при ревизия в международен мащаб пукнатини в структурата на близо 50 самолета 737 Ен Джи (737 NG) и те са били неразрешени за полети, съобщи Франс прес.

Австралийската самолетна компания Куонтас (Qantas) разгласи, че стопира от полети един Боинг 737 Ен Джи поради структурна фисура и че инспектира още 32 по неотложност.

Куонтас обаче отхвърли апелите да спре всичките си самолети Боинг 737, откакто при втори аероплан от флотилията й бе открито пропукване в структурата на крилете, осведоми Асошиейтед прес.

Южна Корея заяви, че девет такива самолета са спрени от полети при започване на октомври, пет от които на Къриън еър (Korean Air).

Федералното ръководство за авиация на Съединени американски щати (FAA) разгласи при започване на октомври, че е наредило ревизия на някои от самолетите Боинг 737 Ен Джи, предходник на 737 МАКС, откакто са били открити структурни фисури на една от машините в Китай.

В началото на октомври Боинг разгласи, че е разкрил фисури по частта, свързваща крилете с корпуса на самолета, предопределена да устои на аеродинамичните сили, напомня Българска телеграфна агенция.

Говорител на групата уточни пред Агенция Франс Прес, че към хиляда машини са инспектирани на този стадий по света и че при по-малко от 5 % - т.е. до 50 самолета - има " забележки ", налагащи прекъсването им от полети и подобаващ ремонт.

Тези проблеми се прибавят към неволите на Боинг след злополуките с модела 737 МАКС (737 MAX), при които починаха 346 души в Индонезия и Етиопия. Разследването откри, че нередовност на системите за стабилизиране на полета са причина за нещастията. Всичките 737 МАКС са неразрешени за полети от седем месеца
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР