Американският самолетостроител Boeing е спрял закупуването на руски титан, съобщи

...
Американският самолетостроител Boeing е спрял закупуването на руски титан, съобщи
Коментари Харесай

Boeing спира да купува руски титан

Американският самолетостроител Boeing е спрял закупуването на съветски исполин, заяви през днешния ден в официално съобщение компанията, представена от ТАСС.

Boeing разполага със обилни ресурси от исполин, в това число с помощта на самодейността си за сливане на доставчиците от целия свят, която се реализира към този момент няколко години. В момента компанията е спряла закупуването на исполин от Русия.

Запасите ни от исполин и мрежата различни снабдители разрешават на Boeing да обезпечи безпроблемното произвеждане на цивилен въздушни съдове. Компанията ще продължи да подхваща стъпки, с цел да направи бизнеса резистентен в дълготрайна вероятност, заяви корпорацията, представена от Българска телеграфна агенция.

Boeing получава към една трета от нужното количество исполин за съставените елементи на самолетите от Русия, съгласно данните на The Wall Street Journal. Останалата част се пада на Съединени американски щати, Япония, Китай и Казахстан. Руската компания "ВСМПО-АВИСМА " - монополист в титановия бранш, доставя към този момент към 25 години исполин на Boeing, напомня ТАСС.

По-рано беше обявено, че Boeing е спрял доставките на аварийни елементи за съветските самолетни компании и техническата им поддръжка. Авиоконцернът е прекратил също и работата в офиса си в Киев, както и в образователния си център в Москва.

Самолетостроителят обаче е отказал да разяснява бъдещето на взаимното дружество Ural Boeing Manufacturing, ръководено от съветски олигарх, който в миналото е работил в Комитет за Държавна сигурност (на СССР) с президента на Русия Владимир Путин, оповестява в. "Уолстрийт джърнъл “, представен от Ройтерс.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР