Американският развлекателен концерн Walt Disney Co. има много фенове на ...

Американският развлекателен концерн Walt Disney Co. има много фенове на

Акциите на Disney се сринаха след забавяне на стрийминг бизнеса

Американският развлекателен тръст Walt Disney Co. има доста почитатели на стрийминг услугата си, само че тези на Wall Street явно стават малко раздразнителни.

Резултатите за четвъртото фискално тримесечие, оповестени късно в четвъртък, демонстрираха единствено 2,1 милиона нови клиенти на Disney+ – най-ниският ритъм на напредък, откогато услугата беше пусната преди две години. Това беше надалеч под 9,3 милиона попълнения, които анализаторите чакаха.

Резултатите обаче бяха в сходство с, който употребява конференция за вложители през септември, с цел да разгласи новите упования за новите клиенти за тримесечието в диапазона сред 1 и 3 милиона, като се има поради темпото на стартиране на ново наличие и насрещните ветрове на някои основни интернационалните пазари, предава Bloomberg. Чапек, който приказва по време на конференция на Goldman Sachs с вложители, съобщи тогава, че Disney разполага с 61 кино лентата и 17 сериала, само че разпространяването на делта разновидността на ковид е провокирало някои забавяния.

„ Ние сме уверени в дълготрайния напредък на клиентите “, посочи Чапек.Още по тематиката

Изглежда, че казусът няма да е временен. По време на конферентния диалог с анализаторите в четвъртък основният финансов шеф Кристин Маккарти означи, че Disney няма да бъде в „ упования ни постоянен темп на стартиране на наличие “ до четвъртото тримесечие на новата фискална година. Поради това компанията чака, че растежът на клиентите на Disney+ чак през втората половина на годината ще бъде „ доста по-висок “, в сравнение с през първата половина, сподели тя. Като се има поради, че прогнозите на Wall Street са за близо 37 милиона нови клиенти на Disney+ за първите две тримесечия на новата фискална година, коментарът беше признат като още едно предизвестие. Цената на акциите на Disney се срина с близо 5% след публикуването на резултатите и конферентния диалог.

Disney направи фамилния стрийминг артикул своя главен фокус за напредък през идващите години и управлението повтори задачата си да има до 260 милиона клиенти до 2024 година Компанията чества втората годишнина от Disney+, която се предлага за 8 $ на месец, на 12 ноември с нови филми и промоции в империята на Disney.

Анализаторите пресмятат, че Disney+ е генерирала доходи за към 5 милиарда $ за преди малко завършилата фискална година, демонстрират данни на Visible Alpha. Това би представлявало към 7% от общите доходи на Disney, като към момента класира във връзка с размера относително младия бизнес със стрийминга под този с тематичните паркове, кабелните мрежи и даже играчките на компанията. Той обаче се преглежда като основна част от бъдещето на Disney - изключително след световната пандемия, която може да свие за непрекъснато пазара на кинофилми.


Това обаче не е на ниска цена преход, написа в собствен разбор и The Wall Street Journal. Въпреки че компанията поддържа задачата си за постигане на към 260 милиона клиенти на Disney+ до края на фискалната 2024 година (повече от два пъти по отношение на настоящето ниво), тя предизвести, че фискалната 2022 година ще бъде годината на „ върхови загуби “ за услугата – година по-късно в сравнение с първичната ѝ цел.

Общата оперативна печалба на компанията за преди малко завършилото тримесечие беше много под задачите на Wall Street, защото Disney не престава да натрупа по-високи разноски в своите сегменти. Междувременно неговите тематични паркове остават в режим на възобновяване. Комбинираните вътрешни и интернационалните доходи от парковете възлизат на към 4,2 милиарда $ - с към 5% над консенсусните упования на анализаторите, само че към момента са с към 23% под последното сравнимо тримесечие преди пандемията.


Disney регистрира печалба за четвъртото тримесечие от 37 цента на акция, като се изключи някои позиции, като не отговори на прогнозите на анализаторите за печалба от 49 цента. Продажбите през срока, завършил на 2 октомври, са нарастнали до 18,5 милиарда $, изоставайки от оценките за 18,8 милиарда $.

И по този начин – явно щастливият завършек на историята за пандемията на Disney към момента се написа.

Източник: investor.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg