Американският производител на самолети Boeing е изправен пред трудни въпроси

...
Американският производител на самолети Boeing е изправен пред трудни въпроси
Коментари Харесай

Boeing изправен пред трудни въпроси за безопасността на 737 Max 8

Американският производител на самолети Boeing е изправен пред сложни въпроси по отношение на сигурността на пътническите самолети 737 Max 8 , откакто няколко самолетни компании приземиха най-новия аероплан на производителя, написа " Гардиън ".

Припомняме, 157 души починаха при случая в неделя . Новият аероплан Boeing 737 MAX 8 на Етиопските авиолинии падна на 62 километра югоизточно от столицата Адис Абеба на път за кенийската столица Найроби.
 Няма оживели от авариралия етиопски аероплан
Няма оживели от авариралия етиопски аероплан

На борда е имало пасажери от 33 страни

По-рано през днешния ден беше обявено, че са открити двете " черни кутии " на падналия през вчерашния ден аероплан на Етиопските авиолинии . С помощта на кутиите проверяващите се чака да открият повода за злополуката.

Boeing 737 Max 8 катастрофира шест минути след излитането си. Това е вторият огромен случай с новия аероплан за последните четири месеца. През октомври пътнически аероплан на индонезийската компания Lion Air катастрофира със 189 души на борда.
 Китай приземи всичките свои
Китай приземи всичките свои " Боинг 737 - 8 Макс "

Решение след злополуката в Етиопия

В момента повече от 300 самолета Boeing 737-MAX са експлоатирани , а от 2017 година са поръчани повече от 5000.

Авиационни специалисти, китайски регулатори и загрижени пасажери акцентират обстоятелството, че авариралите самолети са оперативни от едвам няколко месеца.

Мери Шиаво, някогашен основен контрольор в американското транспортно министерство разяснява пред Си Ен Ен, че последната злополука е " доста подозрителна " и " бие паника в авиационна промишленост, тъй като това не се случва просто по този начин ".
 Министерство на външните работи: Няма данни за националността на пасажерите в авариралия етиопски аероплан
Министерство на външните работи: Няма данни за националността на пасажерите в авариралия етиопски аероплан

Посолството ни в Адис Абеба прави опита да откри листата с пасажерите

Специализираният уебсайт FlightRadar24 оповестени данни от падналия аероплан на Етиопските авиолинии. От тях излиза наяве, че самолетът с полет ET302 се е изкачвал несигурно по време на късия полет. Пилотът на самолета, както и при случая с Lion Air, е съобщил за проблеми на диспечерите след излитането и е изискал да се върне, оповестиха от Етиопските авиолинии.

Самолетната компания, най-големият транспортьор в Африка съобщи, че ще приземи моделите 737 Max . По-рано през днешния ден Гражданската авиационна администрация на Китай подреди на самолетните превозвачи да приземят 737 Max 8.

Около 60 самолета от този модел са доставени на към дузина китайски самолетни компании. Днес два китайски самолетни превозвача оповестиха пред английската медия, че са почнали да употребяват Boeing 737-800 вместо Max 8.

Cayman Airways, която също употребява Boeing 737 Max 8 заяви, че ще приземи модела, до момента в който тече следствието на злополуката.

Други няколко компании означиха, че не имат намерение да приземяват самолета на този стадий.

В неделя от Boeing осведомиха, че анулират събитие в Сиатъл по отношение на проявлението на новия аероплан 777X, което беше планувано за сряда. Акциите на производителя паднаха с към 10% на ранната търговия.

Авиационният специалист и представител на омбудсмана на Индонезия Алвин Ли разяснява пред " Джакарта пост ", че индонезийското държавно управление би трябвало да приземи всички 737 Max 8, " с цел да се предотвратят още произшествия ". Индонезия има две самолетни компании - Garuda Airlines и Lion Air, които употребяват самолетите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР