Американският производител на потребителска техника Епъл“ представи новите си модели

...
Американският производител на потребителска техника Епъл“ представи новите си модели
Коментари Харесай

Епъл“ представи три нови модела на смартфона си iPhone

Американският производител на потребителска техника „ Епъл “ показа новите си модели смарт телефони и смарт часовници на особено събитие в театъра „ Стив Джобс “ в Купертино, Калифорния, съобщи BBC. Компанията показа три нови модела, които не се разграничават изключително на външен тип от миналогодишния флагман на компанията iPhone X, само че имат усъвършенствани характерности като процесор и батерия. Новите телефони носят обозначенията iPhone XS, iPhone XS Max и iPhone XR. Компанията показа и нов модел от смарт часовниците си, който има усъвършенствани функционалности за наблюдаване на здравето.

 iPhone X и iPhone XS имат подобен външен тип с предшественика си iPhone X и iPhone XS имат подобен външен тип с предшественика си © Българска телеграфна агенция
Тазгодишният флагман на компанията носи наименованието iPhone XS , който има същият 5,8-инчов (14,7 см.) екран с технологията OLED, която се употребява при телефоните от висок клас и се отличава с по-контрастни цветове и нараснала бляскавост. Поддържа функционалността за нараснал контрастност HDR и 120 херца освежаване, както и функционалност за адаптиране на температурата на цветовете по отношение на околната среда. Резолюцията му е 2436х1125 пиксела, а корпусът му е изработен от неръждаема стомана и стъкло, като идва в три цвята - сребърно, сиво и златно.

Процесорът А12 „ Бионик “ на телефона е изработен по 7-нанометрова технология, което на доктрина значи, че ще пести повече батерия, а по думите на компанията е 30% по-бърз от предходното потомство. iPhone XS идва в три разновидността за размер на вътрешната памет - 64, 128 и 512 гигабайта.

Останалите функционалности на телефона са познати от предшественика му и носят минимални усъвършенствания - технология за лицево различаване, двойна задна камера (с една широкоъгълна леща и една телефото, а датчикът е 12-мегапикселов), 7-мегапикселова предна камера, водоустойчивост, 3D touch технология за различаване на напън върху екрана. iPhone XS има алтернатива за две сим карти и технология еSIM.

Цената на стартовия модел XS с 64 гигабайта вътрешна памет е 999 $ - колкото на предшественика му.

Вторият модел на компанията носи названието iPhone XS Max и единствената разлика с по-малкия му брат е по-големият размер на екрана, батерията и по-голямата цена. XS Max има 6,5-инчов екран (16,5 см.), а стартовата му цена е 1099 щатски $.

Поръчки за двата модела могат да се вършат от 14 септември в Съединени американски щати, а по магазините ще бъдат доставени на 21 октомври.
 Стартовите цени на новите модели iPhone са 749, 999 и 1099 щатски $, само че цените на по-старите модели са намалени Стартовите цени на новите модели iPhone са 749, 999 и 1099 щатски $, само че цените на по-старите модели са намалени © Българска телеграфна агенция
„ Епъл “ разкри и бюджетния си модел от тазгодишната линия смарт телефони - iPhone XR , който замества iPhone 8. Той идва с по-малък, 6,1-инчов LCD екран с резолюция от 1792x828 пиксела. Корпусът му ще е изработен от алуминий и стъкло, само че ще идва допълнително цветове от останалите модели - наследник, оранжев, жълт, бял, черен и червен.

Камерата му ще е с една леща, а не с две - широкоъгълната леща на iPhone XS и същия 12-мегапикселов датчик. Максималният му размер памет е 256 гигабайта. Стартовата цена на този модел е 749 щатски $.

Телефонът ще може да се поръчва в Съединени американски щати на 19 октомври, а доставките по магазините ще стартират на 36 октомври.
 Четвъртото потомство смарт часовници имат усъвършенствани функционалности за наблюдаване на здравето Четвъртото потомство смарт часовници имат усъвършенствани функционалности за наблюдаване на здравето © Българска телеграфна агенция
Беше показана и четвъртата версия на смартчасовници на „ Епъл “, които имат по-големи екрани и нови специфични функционалности, измежду които детектор, който може да записва нарушавания в пулса и автоматизирано да изпрати позвъняване до Спешна помощ, в случай че потребителят падне. Предполага се, че тази функционалност ще го направи по-търсен от по-възрастни консуматори.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР