Американският производител на полупроводници Broadcom изненадващо се обяви в подкрепа

...
Американският производител на полупроводници Broadcom изненадващо се обяви в подкрепа
Коментари Харесай

Сделката между Nvidia и Arm получи неочаквана подкрепа от конкуренти

Американският производител на полупроводници Broadcom изненадващо се разгласи в поддръжка на придобиването на английския дизайнер на чипове Arm от Nvidia за 40 милиарда $, откакто други компании от бранша показаха опасения по отношение на договорката, съобщи Си Ен Би Си.

Придобиването на Arm от Nvidia бе оповестено през септември, като упованията бяха договорката да бъде финализирана за 18 месеца. То се нуждае от утвърждението на Европейската комисия и регулатори на Съединени американски щати, Обединеното кралство и Китай, преди да може да се трансформира в действителност.

 По-рано този месец различен колос в производството на чипове – Qualcomm, съобщи, че Nvidia може да ограничи потреблението на технологиите на Arm от други производители на полупроводници и да увеличи цените. От Гугъл са Microsoft са изразили сходни рисковия пред регулаторите, написа Блумбърг.

Президентът и основен изпълнителен шеф на Broadcom Хок Тан обаче съобщи пред Си Ен Би Си, че неговата компания поддържа договорката, защото е получила нужните уверения.

„ Arm е основен сътрудник на Broadcom, като достъпът до технология на компанията е значим за сегашния и бъдещия ни триумф “, сподели той.

„ Broadcom поддържа Nvidia в придобиването на Amr, защото Nvidia увери промишлеността, че ще усили общите вложения в технологията на Arm и че ще продължи да подсигурява достъпа до нея от цялата промишленост при обективна, рационална и недискриминираща база “, добави той.

Главният изпълнителен шеф на Marvell Мат Мърфи също изрази поддръжка за придобиването като акцентира, че Nvidia е подчертала уговорките си към екосистемата на Arm и е адресирала опасенията на Marvell по препоръчаната договорка.

Коментар на Рик Цаи, който управлява най-големият разработчик на мобилни чипове MediaTek, се появи на основан от  Nvidia и Arm уебсайт, който има за цел да промотира договорката сред двете компании.

„ Вярваме, че сливането ще разреши на MediaTek и на други участници в промишлеността да дават по-конкурентни и цялостни артикули на пазара “, се споделя в коментара на Цай.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР