Американският производител на компоненти за автомобилната индустрия Чемпиън (Champion), част

...
Американският производител на компоненти за автомобилната индустрия Чемпиън (Champion), част
Коментари Харесай

"Чемпиън" отбелязва 110 години от пускането на първата си запалителна свещ

Американският производител на съставни елементи за автомобилната промишленост " Чемпиън " (Champion), част от групата " Федерал-Могул ", отбелязва тази година 110 години от основаването си и от производството на първата запалителна свещ. Това е първият артикул на компанията и още с излизането му на пазара е предпочетен за фабрично вграждане в именития " Форд Модел Т ".

Днес свещите " Чемпиън " могат да се открият в модели на БМВ, МИНИ, " Пежо ", " Ситроен ", " Фиат ", " Нисан ", " Ауди " и така нататък На вторичния пазар пък покриват 97% от предлаганите на европейски пазар коли.

© null, Associated Press

" Форд Модел Т "

Любопитно е, че свещи " Чемпиън " има и в мотори, инсталирани в сноумобили, скутери, яхти, лодки, джетове и даже моторни резачки. През годините артикули на " Чемпиън " " са забъркани " в доста забележителни достижения.

Така да вземем за пример, през 1934 година те са употребявани при конструирането на моторите на първия американски реактивен аероплан " Бел " P59 (Bell P59). Запалителни свещи " Чемпиън " могат да се открият и във всеки от моторите " Ролс-ройс " на първия пътнически свърхзвуков аероплан в света " Конкорд ", появил се на бял свят през 1969 година.
 Автомобилът
Автомобилът " Тръст " 2, който слага връх за скорост през 1984 година.

На 4 октомври 1984 година Ричард Нобъл слага връх за скорост по земя от 1018.71 км/ч със своя реактивен автомобил " Тръст 2 ", в мотора на който също има свещи " Чемпиън ".

През годините " Чемпиън " уголемява портфолиото си от артикули и през 1994 година чистачки на компанията се появяват на предното стъкло на първия влак-стрела " Юростар ", който свързва Лондон и Париж, като на моменти се движи с над 300 км/ч.
 Влак
© Reuters

Влак " Юростар ".

В края на предходната година от " Чемпиън " оповестиха следващо разширение на гамата от артикули, които оферират. Към познатите запалителни свещи, подгревни свещи, кабели, чистачки и филтри, се прибавят съставни елементи за спирачната система и крушки.

Пълната гама продукте към този момент е и в България, като концепцията е да се оферират в специфични брандирани кътове. На всеки от продуктите " Чемпиън " има QR-код със сканирането на който може да се разбере за кои марки и модели коли е подобаващ той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР