Американският производител на електромобили Тесла (Tesla) изнерви инвеститорите, обявявайки неочаквано

...
Американският производител на електромобили Тесла (Tesla) изнерви инвеститорите, обявявайки неочаквано
Коментари Харесай

"Тесла" изнерви инвеститорите, обявявайки неочаквано големи загуби

Американският производител на електрически автомобили " Тесла " (Tesla) изнерви вложителите, обявявайки ненадейно огромна загуба за второто тримесечие на 2019 година, предадоха международните организации.

" Тесла " регистрира чиста загуба от 408 млн. $, в това число 117 млн. $ разноски за преструктуриране и други действия. Акциите на компанията поевтиняха с над 10 на 100 в електронната сесия след закриването на формалната търговия.

Макар вложителите да чакаха загуби, софтуерната компания е доста по-дълбоко в алената зона от плануваното, показват анализатори, представени от ДПА.

Автомобилостроителят обаче уточни, че е доставил рекордните 95 356 автомобила при също рекордното произвеждане на 87 048 коли през второто тримесечие.

Приходите на " Тесла " за отчетния интервал са 5.2 милиарда $.

Компанията отбелязва, че продължава да работи по задачата да пусне в Китай своя Модел 3 (Model 3) локално произвеждане до края на годината.

Модел 3 е първият автомобил на Тесла, ориентиран към всеобщия пазар, и има основно значение за опитите на компанията да генерира доходи и да се разплати с вложителите, както и да форсира създаването на нови серии електрически автомобили.

Компанията добави, че е на път да реализира задачата си да достави 360 000 до 400 000 коли тази година. / БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР