Американският производител на електромобили Tesla оглави по продажби германския пазар

...
Американският производител на електромобили Tesla оглави по продажби германския пазар
Коментари Харесай

Tesla поведе пред Volkswagen в Германия по продажби на електромобили

Американският производител на електрически автомобили Tesla оглави по продажби немския пазар на електрически коли през първите девет месеца на годината с близо 38 500 броя, изпреварвайки марката Volkswagen с към 6 хиляди транспортни средства, оповестява Ройтерс. 

Регистрациите на напълно електрически коли на Tesla скачат с съвсем 50% по отношение на интервала януари-септември предходната година, до момента в който тези на Volkswagen се свиват с 40% до малко над 32 300 броя в сходство с по-широкия спад при множеството марки на Volkswagen Group на най-големия авто пазар в Европа.

Единствено Audi и Seat означават нарастване в продажбите на електрически автомобили измежду марките на Volkswagen. В международен мащаб  компанията регистрира нарастване на общите доставки на своите напълно електрически транспортни средства с 25% през януари-септември по отношение на същия интервал година по-рано. Проблемите във веригата на доставки засегнаха Volkswagen изключително мощно в Европа, където инфлацията и растящите разноски за сила също оказват въздействие върху търсенето.

Tesla означи рекордно високи равнища на доставки в международен мащаб, само че продължава да се бори с логистични провокации, като съумя да достави по-малко транспортни средства през третото тримесечие, в сравнение с чакаха анализаторите. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР