Американският производител на електромобили Tesla обяви, че компанията ще направи

...
Американският производител на електромобили Tesla обяви, че компанията ще направи
Коментари Харесай

Tesla инвестира нови 3.6 млрд долара в Gigafactory Nevada

Американският производител на електрически автомобили Tesla разгласи, че компанията ще направи нова инвестиция в индустриалната си и бизнес локация Gigafactory Nevada и ще усили наличната си работна мощ с още 3000 индивида.

Новата инвестиция, която е в размер на 3.6 млрд щатски $, ще бъде предопределена за построяването на две нови индустриални уреди. Първото от тях ще бъде за сглобяване на батерийни модули 4680 и ще бъде с потенциал от 100 GWh, което съгласно изчисленията на Tesla ще бъде задоволително за към 1.5 милиона лекотоварни машини на годишна база.

Второто ново индустриално оборудване на територията на Gigafactory Nevada, в което от Tesla са вложили 6.2 млрд $ от 2014 година насам, ще бъде първото действително серийно " родилно " за електрическия влекач Semi, към клиенти на което бяха осъществени безусловно преди няколко дни.

По време на формалното събитие по представянето му през , влекачът Tesla SEMI беше обявена от компанията като подобен с самостоятелност на придвижването от 500 благи (800 километра) и то при оптимално натоварване и скорост на придвижване от 96 км/ч, като главен фактор тук е особено създадената му аеродинамика (Cd 0.36), съпоставена от Мъск с тази на Bugatti Chiron (Cd 0.38).
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР