Американският производител на електромобили Rivian Automotive Inc., който е подкрепен ...

Американският производител на електромобили Rivian Automotive Inc., който е подкрепен

Rivian очаква загуба за третото тримесечие от 1,28 млрд. долара

Американският производител на електрически автомобили Rivian Automotive Inc., който е подсилен от колоса при дистанционно търговията на дребно Amazon.com Inc., чака да осъществя тримесечна загуба от 1,28 милиарда $ поради разноски, обвързвани със старта на производството на своя дебютен пикап, оповестява Bloomberg.

Загубата за стартъпа набъбва по отношение на година по-рано заради „ обилни разноски за труд и режийни разноски “, обвързвани с неговия цех в Нормал, Илинойс, съобщи в петък основаната в Калифорния компания.Още по тематиката

Чистата загуба за тримесечието, завършило в края на септември, ще варира от 1,18 милиарда $ до 1,28 милиарда $.

„ Тъй като току-що започнахме да усилваме производството на транспортни средства в обекта, оборудването е произвело единствено стеснен брой пикапи през обсъждания срок “, споделят от компанията.

Оперативната загуба на Rivian се чака да варира от 725 млн. $ до 775 млн. $.

Компанията, която ще стартира да доставя пикапа R1T през финалното тримесечие на годината, регистрира чиста загуба от 1 милиарда $ през първото полугодие.

Rivian се обрисува като един от най-сериозните съперници, които се чака да се конкурират с водача в сегмента на електрическите автомобили Tesla Inc. Стартъпът се стреми да реализира оценка от към 80 милиарда $ от плануваното си първично обществено предложение (IPO).

Основателят и основен екзекутивен шеф на концерна Робърт Скаринг не престава да има надзор над Rivian посредством клас акции, които му дават по 10 гласа на акция спрямо единия глас, възложен за всяка обикновена акция.

За да притегли инвеститорите на дребно, Rivian възнамерява да разпредели част от своето IPO за дистанционно платформата на SoFi Securities LLC, стартъп за персонални финанси.

През август стана ясно, че компанията води договаряния с английското държавно управление за строителството на първия си цех отвън Съединени американски щати, който се чака да бъде ситуиран край английския град Бристол. Инвестицията по всяка възможност ще включва и огромен пакет от ограничения за държавна помощ. Засега макар че Англия към момента има немалка надпревара от Германия и Нидерландия, показват източници от промишлеността пред Sky.

Източник: investor.bg