Американският производител на електрически превозни средства Tesla увеличи доставките през

...
Американският производител на електрически превозни средства Tesla увеличи доставките през
Коментари Харесай

Тesla с 41% ръст на производството и рекордни тримесени доставки

Американският производител на електрически транспортни средства Tesla усили доставките през второто тримесечие с 34,5% по отношение на предходните три месеца - до рекордните 343,83 хиляди, съгласно прессъобщение на компанията.

В същото време анализатори, интервюирани от FactSet, предвидиха, че резултатът ще бъде 371 000 електрическия автомобил.

Междувременно доставките на Model S и Model X бяха 18 672, а тези на Model 3 и Model Y бяха 325 158 единици.

Tesla е произвела 365 923 автомобила през последното тримесечие, което е с 41% повече от второто тримесечие.

Така разликата сред производството и доставките на Tesla беше малко над 22 000 автомобила, което е доста повече от регистрираните 4000 през интервала април-юни. Това може да значи, че темпът на произвеждане доста изпреварва търсенето, считат специалисти.

Компанията обаче означи, че това се дължи на проблеми в логистиката. " Тъй като индустриалните размери не престават да нарастват, става все по-трудно да се обезпечи превоз на рационална цена през този пиков интервал за логистика ", се отбелязва в прессъобщението.

Tesla възнамерява да разгласява финансови доклади за третото тримесечие на 19 октомври.

Според проектите, написа Reuters, компанията си е сложила амбициозна цел да създаде близо 495 000 автомобила Model Y и Model 3 през четвъртото тримесечие.

В петък Мъск също сподели първообраз на хуманоиден робот Optimus и предвижда, че производителят на електрически коли може да създава милиони такива устройства и да ги продава за по-малко от 20 000 $, по-малко от една трета от цената на модел Y.

Акциите на автомобилния производител паднаха с 24,7% от началото на годината, до момента в който борсовият показател Nasdaq Composite загуби към 32% през интервала.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР