Американският производител на електрически превозни средства Tesla Inc записа рекордна

...
Американският производител на електрически превозни средства Tesla Inc записа рекордна
Коментари Харесай

Мъск: Tesla може да продаде 2 милиона автомобила тази година

Американският производител на електрически транспортни средства Tesla Inc записа рекордна чиста облага през четвъртото тримесечие на 2022 година и доста усили приходите си.

Както се показва в прессъобщението на компанията, чистата облага през октомври-декември е повишена до 3,69 милиарда $ от 2,3 милиарда $ през същия интервал на предходната година. Печалбата на акция се усили от $0,68 на $1,07.

Печалбата, без да се регистрират еднократните фактори, възлиза на $1,19 на акция, надминавайки консенсуса на специалистите, интервюирани от FactSet, за $1,13 на акция.
 Tesla регистрира растеж на доставките и рекордни продажби
Tesla регистрира растеж на доставките и рекордни продажби

Числата са в действителност впечатляващи

Тримесечните доходи на Tesla са нарастнали с 37% до 24,3 милиарда $, като междинната пазарна прогноза за този индикатор бе 24,7 милиарда $.

Според резултатите за цялата 2022 година чистата облага на компанията се е нараснала повече от два пъти и възлиза на $12,6 милиарда, приходите са се нараснали веднъж и половина до $81,5 милиарда. Производството на коли се е нараснало с 47%, до 1,37 милиона автомобила, продажбите - с 40%, до 1,31 милиона

Изпълнителният шеф на Tesla Илон Мъск сподели по време на конферентен диалог с вложители, че компанията може да усили производството до 2 милиона автомобила през 2023 гоидна.
 Изненадващ ход: Tesla внезапно понижи цените на новите коли
Изненадващ ход: Tesla внезапно понижи цените на новите коли

В Европа, Съединени американски щати и Азия

" Имаме капацитет да произведем 2 милиона автомобила тази година. Не подсигуряваме това, просто споделям, че имаме капацитет за това ", сподели Мъск. " И мисля, че има задоволително търсене за този размер. ".

Акциите на Tesla скочиха с 5,5% при спомагателна търговия в сряда. През последните три месеца капитализацията на компанията е спаднала с 35,7% до 454,4 милиарда $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР