Американският производител на електрически автомобили Tesla ще освободи 3.5% от

...
Американският производител на електрически автомобили Tesla ще освободи 3.5% от
Коментари Харесай

Tesla освобождава 3.5% от работниците

Американският производител на електрически коли Tesla ще освободи 3.5% от чиновниците си, а не 10%, разгласи притежателят на компанията Илън Мъск. Работниците, които ще изоставен компанията, са на цялостен работен ден, като Tesla възнамерява да ги размени с такива с почасово възнаграждение.

Реклама
Новината за плануваното понижаване на работната мощ идва дни откакто стана ясно, че двама някогашни чиновници на Tesla съдят компанията поради всеобщите съкращения. Според тях решението на управлението нарушава федералния закон, защото тя не е предоставила авансово уведомление за уволненията.

В информацията на Reuters, която се базира на вътрешен имейл от началото на месеца, се споделя, че Мъск желае да редуцира 10% от работните места. В бележката Мъск неколкократно декларира, че има " супер неприятно предусещане " за стопанската система. В последна сметка обаче напускането на служащите няма да е толкоз огромно.

За да отговори на търсенето, компанията съществено ще усили броя на почасовите служащи. По време на проведения от Bloomberg Катарски стопански конгрес Мъск съобщи, че действителните уволнения няма да са " супер обилни ", имайки поради общия брой на служащите на Tesla. " След една година мисля, че нашите чиновници ще бъдат повече както на заплата, по този начин и явно на час ", сподели Мъск. Рецесията идва Мъск не пропусна и опцията да разиска настоящата икономическа действителност, като съгласно милиардера е въпрос на време Съединени американски щати да влязат в криза. Според него рецесията в близко бъдеще е " по-вероятна, в сравнение с не ". Въпреки това той добави: " Това не е несъмнено ".

Мнението на Мъск е споделено и от икономисти, които се тормозят от възможна стаглфация. При стагфлацията цените се повишават, само че икономическият напредък се утежнява, като за момента покачването в цените е реалност. Миналата седмица Федералният запас направи най-голямото си нарастване на лихвените проценти от 1994 година в опит да укроти високата инфлация. Проблеми със чиновниците Двамата някогашни чиновници на Tesla, които съдят компанията, са били част от екипа в гигазавода на компанията в Невада. Работниците настояват, че компанията не е спазила федералните закони за всеобщи съкращения, които изискват 60-дневен интервал за известяван според Закона за известяван за пригаждане и преквалификация на служащите.
Реклама
Те желаят да бъде заведен групов иск от страна всички някогашни чиновници на Tesla в Съединените щати, които са били уволнени през май или юни без авансово предупреждение. " Tesla просто уведоми чиновниците, че прекратяването им ще влезе в действие неотложно ", се споделя в жалбата.

Освен това компанията има съществени усложнения с намирането на чиновници за гигазавода си в Берлин. Говорител на един от най-големите немски профсъюзи съобщи, че Tesla е почнала да предлага доста по-високи заплати на евентуалните служащи, откакто към момента заводът не работи с цялостен потенциал.

" Tesla желае да има към 12 000 чиновници до края на годината. За да реализира тази цел, управлението скоро ще би трябвало да увеличи заплащането ", сподели пред Reuters Биргит Дитце, районен представител на клона на IG Metall за Берлин, Бранденбург и Саксония. Мнозина, които се интересуват от прекосяване към Tesla, " заработват доста повече на настоящата си работа в други автомобилни производители ", прибавя тя.
Свързани публикации Как да управлявате бизнес в миг на стагфлация 17 юни 2022, 06:08 Бордът на Twitter желае да задължи Илън Мъск да приключи договорката 19 май 2022, 09:00 Мъск няма да купи Twitter, до момента в който не разбере какъв брой тъкмо са подправените профили 13 май 2022, 14:47 Илън Мъск прави " публичния площад " Twitter частна компания 29 април 2022, 06:04 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Тодор Шишков
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР