Американският производител на авиационна техника Boeing препоръча на 16 свои

...
Американският производител на авиационна техника Boeing препоръча на 16 свои
Коментари Харесай

Boeing предупреди за възможни проблеми със 737 MAX

Американският производител на авиационна техника Boeing предложи на 16 свои клиенти да бъдат деликатни за вероятни проблеми в електрическите системи в съответни партиди самолети 737 MAX.

Става въпрос за заземяването на съставените елементи на захранващата система, съгласно известие на компанията.

„ Намираме се в тясно съдействие с Федералното ръководство за гражданска авиация на Съединени американски щати FAA по този съответен въпрос. Информираме клиентите си за регистрационните номера на засегнатите самолети и даваме инструкции за съответни коригиращи действия”, написа в прессъобщението, съобщи БГНЕС, цитирайки РИА Новости.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Boeing затваря фабриките си в покрай Сиатъл за 2 седмици,...

Полетите на 737 MAX бяха прекратени през 2019 година в Съединени американски щати и в редица други страни, откакто два от самолетите се разрушиха.

През октомври 2019 година група интернационалните специалисти откри обилни дефекти при узаконяването на самолета, позволени от компанията и от FAA. Според тях, значимата информация за системата на промяна на маневрирането (MCAS) не е била предоставена на FAA в цялостен размер, а самият регулатор е дал прекомерни пълномощия на Boeing при процеса на узаконяване.

През ноември 2020 година Съединени американски щати смъкнаха възбраната за потребление на Boeing 737 MAX, след което Агенцията за авиационна сигурност на Европейски Съюз (EASA) е Управлението за гражданска авиация на Англия също утвърдиха потреблението на този аероплан.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Самолетът Boeing 737 загуби статуса си на най-продаваният пътнически аероплан. Сега това е A320 на ев...
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР