Американският производител Ford ще инвестира през следващите 5 години 500

...
Американският производител Ford ще инвестира през следващите 5 години 500
Коментари Харесай

Ford инвестира 500 млн. долара в помощни системи

Американският производител Ford ще влага през идващите 5 години 500 млн. $ в развиването на системи за сигурност и асистенти на на лидера. Основата част от средства ще отидат за внедряването на новия комплекс Co-Pilot360, с който ще бъдат оборудвани всички нови модели на марката, предлагани на пазара в Северна Америка.
В комплекса влизат система за спешно прекъсване с функционалност за различаване на пешеходците, надзор върху " слепите " зони на автомобила, както и помощник, който поддържа лентата на придвижване и следи за положението на лидера (ако реши, че той е изтощен, системата е подготвена да поправя посоката на движение). Има още камера за заден ход и автоматизирано превключване от дълги на къси светлини, с цел да не се заслепява лидера на идващата насреща кола.


Всички тези системи в разнообразни комбинации към този момент се оферират на модели на Ford, само че в този момент за първи път ще бъдат обединени в един комплекс. Той ще дебютира при кросоувъра Edge (на първата снимка) и ще влезе в базовото съоръжение даже на коли от всеобщите сегменти.
През 2019 година в Co-Pilot360 ще бъде включена и система за спешно прекъсване при придвижване на заден ход, която ще понижи риска от конфликт с затруднение при маневриране. След това целият комплекс ще бъде изцяло освежен, с цел да се обезпечи равномерен преход към безпилотните коли.
" Мнозина слагат под подозрение концепцията за самостоятелни транспортни средства, само че хората, които употребяват новите асистенти на лидера, са подготвени да възприемат коли, които могат да поемат процеса на ръководство ", разяснява изпълнителният вицепрезидент на Ford - Джим Фарли.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР