Американският президент спря пътуването на делегацията на Съединените щати за

...
Американският президент спря пътуването на делегацията на Съединените щати за
Коментари Харесай

САЩ, Великобритания и Франция няма да участват на форума в Давос

Американският президент спря пътуването на делегацията на Съединените щати за Световния стопански конгрес в Давос, който стартира на 22 януари. Преди дни Доналд Тръмп разгласи, че самият той няма да взе участие във форума. Причината е неналичието на бюджет, което блокира работата на федералното държавно управление към този момент месец. Заради вътрешнодържавни проблеми на форума в Швейцария няма да участват също френският президент и английският министър председател, предава Българска национална телевизия.
Очакваше се форумът да се трансформира в успех за американския президент. Но в Twitter Доналд Тръмп написа, че от съпричастност към хилядите американски чиновници, които не получават заплати, американската делегация няма да пътува до Швейцария.
Търсенето на проект „ Б “ за Brexit отхвърли английския министър председател Тереза Мей от пътешестване до Давос. В понеделник тя би трябвало да показа ново предложение за излизане на Англия от Евросъюза.
Френският президент няма да взе участие във форума поради „ жълтите жилетки “. Протестите им не престават втори месец и изправиха Еманюел Макрон пред най-голямата рецесия в ръководството му.
Клаус Шваб, създателят на Световния стопански конгрес, насочи рецензии към международните водачи, че се концентрират върху краткосрочни вътрешни грижи, а не върху международните проблеми, които би трябвало да бъдат разисквани в Давос.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР