Американският президент Доналд Тръмп заяви във вторник, че САЩ готвят

...
Американският президент Доналд Тръмп заяви във вторник, че САЩ готвят
Коментари Харесай

Анализ: Дойде краят на епохата, в която Америка сплашваше Китай

Американският президент Доналд Тръмп съобщи във вторник, че Съединени американски щати готвят съдбоносен отговор на дейностите на Китай по закона за националната сигурност в Хонконг и ще разгласят ограничения до края на седмицата. Американските медии оповестяват, че тези ограничения включват определяне на надзор върху транзакциите и заледяване на сметки и активи на китайски държавни чиновници и компании като наказване за използването на този закон, както и отвод за издаване на визи на китайски чиновници. Когато представител на Белия дом беше запитан дали Америка ще отнеме на Хонконг от статута му на обособена митническа територия, тя отговори, че не може да каже нищо по този въпрос, написа китайското държавно издание Global Times в материал, показан без редакторска интервенция и в превод на " Фокус ".
Тъй като Китай е твърдо решен да утвърди закона за националната сигурност на Хонконг, той е подготвен за всякаква допустима реакция от страна на Съединени американски щати. Санкциите против физически лица и визовите ограничавания в качеството на лостове за напън безусловно явно са неподходящ отговор. Подкрепата на закона за национална сигурност в Хонконг набира скорост.
Много китайци осъзнават, че някои американски политици се пробват да заловен Китай за гърлото. Дългосрочното съревнование сред Китай и Съединени американски щати е неизбежно. В лицето на американската експанзия, Китай би трябвало да резервира успокоение, прозрачност на мозъка и да се готви за продължителна борба със Съединени американски щати.
Тъй като Китай има мощни сили за нуклеарно въздържане и построява военната си мощ, Съединени американски щати нямат изключително предпочитание да влизат във въоръжен спор с Китай заради основните си ползи. Последният коз за Съединени американски щати е разкъсване на връзките.
Китай няма да работи импулсивно, късайки всички връзки със Съединени американски щати. Китай ще задълбочи промените и ще се отвори към външния свят, увеличавайки привлекателността на китайския пазар. Ако Съединени американски щати упорстват за разкъсване на връзките с Китай в области, където личните му сили отслабват, тогава по този начин да бъде.
Ключовото преимущество на Съединени американски щати са високотехнологичните промишлености. Китай не крие обстоятелството, че би трябвало да ликвидира изоставането и ние сме уверени, че ще успеем да сплотим цялата страна и да реализираме огромни триумфи. Преди няколко десетилетия Китай сътвори атомна бомба, междуконтинентална балистична ракета и неестествен сателит на Земята, присъединявайки се към общността на суперсилите. Така че за какво Китай да не направи огромен пробив в областите, които сега се сблъскват с трудности?
Друго значимо преимущество на Съединени американски щати е финансовата надмощие, поради която за Китай е неловко да реализира продан с външния свят. Ако Съединени американски щати се осмелят да прибегнат до финансови средства, това ще навреди на репутацията на финансовата система, която оглавяват.
Ако финансовата война излезе отвън надзор, най-вече ще пострадат от това Съединени американски щати. Реалната стопанска система в Америка се редуцира и тази страна зависи от ден на ден от финансовия бранш. А това значи, че разпалването на финансовата война ще е еднакво на самонараняване.
Китайският народ е прагматичен и работлив. Създадохме цялостна индустриална система и натрупахме техническите благоприятни условия за реализиране на пробив. Имаме и голям пазар. Такава страна мъчно може да бъде изолирана и сдържана.
Китайско-американската „ борба “ за Хонконг продължава. Американците могат да играят всевъзможен тип карти. Хонконг е под китайски суверенитет и каквито и закони да одобряват Вашингтон, това е просто писалищен отпадък.
В изискванията на дълготрайна конкуренция със Съединените щати една от главните задания за Китай е да натрупа ресурс от вътрешни сили. Имаме задоволително средства, с цел да устояваме на външни разтърсвания, а вътрешната адаптивност и жизнеспособност са източникът на бъдеща устойчивост. В последна сметка Китай се състезава със себе си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР