Американският президент Доналд Тръмп заяви, че пълната денуклеаризация на Северна

...
Американският президент Доналд Тръмп заяви, че пълната денуклеаризация на Северна
Коментари Харесай

Северна Корея забравя за ядрените оръжия

Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че цялостната денуклеаризация на Северна Корея към този момент е почнала, съобщи „ Ройтерс “.

„ Те стопираха да изстрелват ракети, включително и балистични. Унищожават техния ракетен полигон. Те го взривяват. Вече взривиха един от най-големите им изпитателни полигони, в реалност четири от техните огромни изпитателни полигони и най-голямото нещо ще бъде тоталната денуклеаризация, която към този момент стартира да се случва ", сподели Тръмп на съвещание с членове на кабинета си в Белия дом.

Американският министър на защитата Джеймс Матис бе запитан дали Северна Корея е направила нещо по пътя към денуклеаризацията след историческата среща сред Ким Чен-ун и Доналд Тръмп на 12 юни.

Матис сподели, че не му е известно сходно нещо и добави, че „ се намираме напълно при започване на процеса и подробните договаряния към момента не са почнали ". Той сподели, че не би очаквал това на този стадий. Базираната в Съединени американски щати група за наблюдаване на дейностите на Северна Корея - „ 38 Норт ", разгласи в края на предходната седмица, че няма признаци за никаква интензивност за заличаване на севернокорейските ракетни полигони.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР