Американският президент Доналд Тръмп яростно нападна бившия си съветник по

...
Американският президент Доналд Тръмп яростно нападна бившия си съветник по
Коментари Харесай

Тръмп яростно нападна бившия си съветник Джон Болтън

Американският президент Доналд Тръмп гневно атакува някогашния си консултант по националната сигурност Джон Болтън, подготвен да даде показания в процеса по импийчмънт против президента в Сената на Съединени американски щати, като го упрекна в непризнателност и че го молил да му даде работа, съобщи Франс прес.

Тръмп написа в туитър, че преди години Болтън не е бил утвърден за дипломат на Съединени американски щати в Организация на обединените нации, не е могъл да бъде утвърден за каквато и да е работа по-късно, "молил " го да му даде работа, за която не се нуждае от утвърждението на Сената, и която той му дал, без значение от многочислените препоръки "Не го правете, сър ".

Тръмп акцентира, че Болтън получил работата, само че направил доста неправилни преценки и бил уволнен, тъй като, "честно казано, в случай че го бях послушал, щяхме да сме в Шестата международна война ".

Президентът показва, че незабавно след напускането на поста си Болтън стартира да написа "лъжлива и гадна книга ". "Кой би го направил? ", пита риторично Тръмп.

Известен с войнствените си позиции, Болтън беше уволнен от администрацията на Тръмп през септември 2019 година поради несъгласието си с президента по голям брой деликатни въпроси на външната политика - от Афганистан до Северна Корея.

След като напусна Белия дом, Болтън даде публичност на несъгласията си с Тръмп и след започването на процедурата по импийчмънт разгласи, че е подготвен да даде показания в Сената, на което Белият дом изрично се опълчи.

Предстои излизането от щемпел на книга на Болтън, в която той твърди, че Тръмп му доверил, че не желае да деблокира военна помощ за Украйна, в случай че Киев не проверява политическия му конкурент, някогашния вицепрезидент Джо Байдън и сина му Хънтър.

Тези обвинявания към този момент бяха публично отхвърлени от стопанина на Белия дом, който упрекна някогашния консултант, че желае "да си продаде книгата ".

Именно това "изнудване " на Киев, наказано от намиращите се в съпротива демократи, е в центъра на процедурата по премахване от служба на 45-ия президент на Съединени американски щати.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР