Американският президент Доналд Тръмп похвали новия британски премиер Борис Джонсън,

...
Американският президент Доналд Тръмп похвали новия британски премиер Борис Джонсън,
Коментари Харесай

Президентът на САЩ: Борис Джонсън е по-добър от Тереза Мей

Американският президент Доналд Тръмп похвали новия английски министър председател Борис Джонсън, казвайки, че той ще бъде доста значим за Обединеното кралство преди тяхната първа публична среща този уикенд на форума на Г-7 във Франция, съобщи ДПА.

"Мисля, че той ще бъде страховит министър-председател ", сподели Тръмп в Белия дом. "Мисля, че той ще бъде надалеч по-добър ", добави американският президент, евентуално правейки съпоставяне с някогашната премиерка Тереза Мей, на която Тръмп постоянно даваше непоискани препоръки по какъв начин да води договарянията за Брекзит.

Американската администрация споделя, че желае да реализира комерсиално съглашение с Англия незабавно откакто страната излезе от Европейски Съюз.

"Отношенията с Европейския съюз са доста сложни ", сподели Тръмп по време на среща с румънския президент Клаус Йоханис. "Те водят сложен пазарлък ", добави Тръмп.
Джонсън ще посети през днешния ден Берлин преди срещата на върха на Г-7, само че канцлерът Ангела Меркел изключи опцията за ново отваряне на договарянията по напускането на Англия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР