Американският президент Доналд Тръмп подписа бюджета за отбрана на САЩ

...
Американският президент Доналд Тръмп подписа бюджета за отбрана на САЩ
Коментари Харесай

Тръмп одобри военния бюджет на САЩ за 2019 година

Американският президент Доналд Тръмп подписа бюджета за защита на Съединени американски щати за 2019 година, който е с размер 716 милиарда $. Церемонията по подписването се е състоя късно нощес българско време във военната база Форт Дръм в Ню Йорк, където е основана 10-та планинска дивизия на Съединени американски щати, прецизира БГНЕС.
На първо място в новия бюджет стои увеличението на броя на военнослужещите, който би трябвало да нарасне с към 16 хиляди души, а заплатите им ще бъдат вдигнати с 2,6%. Документът планува и продължение на военната помощ за Украйна, както и редица ограничения за противопоставяне на Русия във военната сфера.
С военния си бюджет Съединени американски щати отсрочва и доставката на изтребители F-35 за Турция. В рамките на 90 дни Пентагона би трябвало да изготви отчет за връзките сред Съединени американски щати и Турция, с който да бъде дадена оценка за развиването им. Основен аспект от документа ще е решението на Анкара да купи ракетни системи C-400 от Русия и дали това дава отговор на ползите на Съединени американски щати и НАТО в областта на защитата.
Иначе Тръмп сподели, че е удовлетворен от военния бюджет и изрази убеденост, че американската войска ще стане по-силна с него.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР