Американският президент Доналд Тръмп първоначално отказал на британския премиер Тереза

...
Американският президент Доналд Тръмп първоначално отказал на британския премиер Тереза
Коментари Харесай

Тръмп се притеснявал да не разсърди Путин

Американският президент Доналд Тръмп в началото отказал на английския министър председател Тереза Мей да включи Съединени американски щати в взаимния отговор на отравянето на Сергей Скрипал и щерка му Юлия.

Когато Мей споделила, че е уверена на 95%, че зад отравянето стои Русия, Тръмп ѝ дал отговор: “А не би трябвало ли да изчакаме [тази увереност] да стане 98%? ”

Епизодът е разказан в книгата на журналиста от „ Вашингтон пост “ Грег Милър.

На съветниците на президента се удало да уговорят Тръмп за експулсирането на 60 съветски дипломати от Съединени американски щати, като му дали обещание, че страните от Европа ще създадат същото.

В навечерието на влизането в действие на тази наказателна мярка увереността на Тръмп почнала да угасва, и на началника на кабинета Джон Кели се наложило да увещава президента да не се отхвърля.

Когато по-късно научил, че Англия е експулсирала единствено 23 съветски дипломати, а Германия и Франция – по четирима, Тръмп бил отвън себе си от яд, написа Милър. Той се безпокоял, че на Русия ще се стори, че Съединени американски щати демонстрират експанзия.

Милър също по този начин разказва по какъв начин са протичали срещите на Тръмп с Путин.

Путин непрестанно се оплаквал, че ситуацията не разрешава на президентите и страните да се сближат, а също по този начин убеждавал Тръмп, че той е цел на скрит план на „ дълбоката страна “, на която не се харесала успеха на Тръмп на изборите през 2016 година /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР