Американският президент Доналд Тръмп одобри въвеждането на извънредно положение във

...
Американският президент Доналд Тръмп одобри въвеждането на извънредно положение във
Коментари Харесай

Тръмп одобри извънредно положение във Вашингтон до 24 януари

Американският президент Доналд Тръмп утвърди въвеждането на изключително състояние във Вашингтон до 24 януари поради закани, свързани с церемонията, при която Джо Байдън ще поеме поста от него.

Този режим дава на Министерството на вътрешната сигурност и Федералната организация за ръководство на изключителни обстановки (FEMA) да дефинират, активизират и дават запаси при потребност. До него се стигна след предупреждението на Федералното бюро за разследване (ФБР) на Съединени американски щати, че въоръжени участници евентуално ще се включат в митинги във федералната столица и всички 50 щата в дните до встъпването в служба на Байдън като президент.

Часове по-късно стартира и втората поредна процедура за импийчмънт на Тръмп. Днес Камарата на представителите ще призове с резолюция вицепрезидента Майк Пенс да задейства поправка в конституцията, с която президентът на бъде отхвърлен, преди да изтекат оставащите 8 дни от мандата му.

По данни на ФБР протестите може да стартират още на 16 януари отвън столицата, а на идващия ден - и във Вашингтон. Кметът Мюриъл Баузър към този момент изиска от министъра за вътрешната сигурност да приключи събиранията на публични места до 24 януари.

На този декор изпълняващият длъжността министър на вътрешната сигурност на Съединени американски щати Чад Улф подаде оставка. Улф съобщи, че подава оставка по процедурни аргументи. На поста му застава Пийт Гейнър, който е админ към Агенцията за изключителни обстановки.

Според " Вашингтон пост " Улф е показал, че решението му е разследване на „ случилите се неотдавна събития “.

Междувременно се появяват от ден на ден информации за задържани по отношение на щурма на Капитолия предходната седмица, лишил живота на петима. Съобщава се и за следствия на служители на реда в Капитолия в търсене на отговор дали представители на органите на реда са били намесени и са показвали поддръжка към протестиращите последователи на президента Доналд Тръмп.

Шефът на полицията във Вашингтон уточни, че един от подчинените му е бил на две задачи в Ирак и за този зависещ това, което е станало в Конгреса е било по-страшно от времето му на бойното поле.

Властите приканват жителите да заобикалят да пътуват до американската столица за встъпването в служба на Байдън, което е на 20 януари.

И до момента в който управляващите се пробват да създадат всичко допустимо да предотвратят бъдещи произшествия, демократи в Конгреса се готвят да задействат процедура по импийчмънт по отношение на Тръмп. Републиканци приканиха да не се стига до това в името на националното обединяване.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР