Американският президент Доналд Тръмп обяви извънредно положение и изпрати федерална

...
Американският президент Доналд Тръмп обяви извънредно положение и изпрати федерална
Коментари Харесай

Тръмп обяви извънредно положение във Вашингтон

Американският президент Доналд Тръмп разгласи изключително състояние и изпрати федерална помощ на управляващите във Вашингтон по отношение на напъните да бъде обезпечена сигурността преди встъпването в служба на новоизбрания президент Джо Байдън на 20 януари, се показва в документ, публикуван от Белия дом.
" Днес президентът Доналд Тръмп разгласи изключителна обстановка в столичния окръг Колумбия и разпореди федерална помощ в допълнение на реакцията на окръга на изключителното състояние за встъпването в служба на президента, което ще продължи от 11 до 24 Януари 2021 година ", означават от Белия дом, съобщи БГНЕС. Кметът на столицата Мюриел Баузър насочи искане до Тръмп през уикенда по отношение на евентуални закани след размириците в Конгреса.
 Тролът Тролът
Не съм последовател нито на Байдън, нито на Тръмп, обясних за какво. Но има нещо прекомерно любопитно, ослепителен подробност, който заслужава наблюдаване.&...
Това решение ще разреши на федералните управляващи да разпределят средства за подкрепяне на града по интензивен метод. В същото време 44-ият президент Барак Обама не направи сходно нещо преди встъпването в служба на Тръмп. Обикновено държавните глави вкарват този тип изключителна обстановка, с цел да спомагат за унищожаване на следствията от естествени бедствия .
По-рано в понеделник американските управляващи взеха решение да стартират да стягат ограниченията за сигурност по отношение на инаугурацията на Байдън на 20 януари в американската столица шест дни преди графика. В тази връзка административните комплекси, магазини и заведения за публично хранене, ситуирани наоколо до Белия дом и Конгреса, може да не са налични до 20 януари в това число. В същото време, Националната армия на Съединени американски щати може да употребява до 15 000 от своите бойци в границите на усилване на ограниченията за сигурност във Вашингтон.
Встъпването в служба на Байдън и новоизбрания вицепрезидент Камала Харис ще се състои по обяд на 20 януари на стълбите на Капитолия. По-рано, по отношение на пандемията, породена от новия ковид, беше решено церемонията да се организира във допустимо най-краткия формат.
Още:
 Банка стопира спонсорирането на политици след щурма на Капитолия Банка стопира спонсорирането на политици след щурма на Капитолия
От JPMorgan обявиха, че стопират всички американски политически дарения след нападението на Капитолия, присъединявайки се към възходящия...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР