Американският президент Доналд Тръмп обеща силен отговор на предполагаемата химическа

...
Американският президент Доналд Тръмп обеща силен отговор на предполагаемата химическа
Коментари Харесай

САЩ готвят удар по Сирия, влязоха в сблъсък с Русия в ООН

Американският президент Доналд Тръмп даде обещание мощен отговор на хипотетичната химическа офанзива в Сирия, до момента в който западните водачи обмислят какви дейности да подхващат.

„ Имаме доста военни възможности”, съобщи Тръмп пред кореспонденти. Той добави, че решението ще бъде взето скоро. „ Взимаме решение по какъв начин да отговорим на ужасната офанзива, която беше осъществена покрай Дамаск. И ще го осъществим със мощ. Няма да кажа по кое време, тъй като не обичам да приказвам за времето. Но развиваме най-голямата военна мощ, която в миналото сме имали. Не можем да допуснем сходна жестокост”, безапелационен беше той, предава БТВ.

Според американски специалисти, поискали анонимност, Вашингтон създава военни разновидности с присъединяване на свои съдружници, които да спрат по-нататъшно потребление на химически оръжия в Сирия.

В Съвета за сигурност на Организация на обединените нации Русия съобщи, че офанзивата е била изфабрикувана и боен отговор от страната на Съединените щати може да има съществени последствия. Вашингтон изиска през днешния ден да бъде гласувана нова резолюция, с която да стартира следствие за потреблението на химически оръжия в Сирия. Русия съобщи, че няма да поддържа текста, тъй като съдържал неприемливи детайли.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР