Американският президент Доналд Тръмп номинира заместник-държавния секретар Джон Съливан за

...
Американският президент Доналд Тръмп номинира заместник-държавния секретар Джон Съливан за
Коментари Харесай

Доналд Тръмп номинира Джон Съливан за посланик на САЩ в Русия

Американският президент Доналд Тръмп номинира заместник-държавния секретар Джон Съливан за дипломат на Съединени американски щати в Русия, съобщи Ройтерс.

Тръмп сподели през август, че обмисля да номинира Съливан за поста. Ако бъде одобрен, Съливан ще стане правоприемник на досегашния дипломат Джон Хънтсман, който подаде оставка през август.

Съливан е посланик от кариерата от 1990 година насам. Работил е в Украйна, в американската задача в Европейския съюз, Южна Корея и Хондурас.

Ако бъде утвърден от Сената, Съливан ще стане американският топдипломат в Русия в едно извънредно с напрежение за президента Тръмп време, отбелязва Ройтерс. Американският водач е изправен пред следствие за импийчмънт в Камарата на представителите в Конгреса, предизвикано от украинската спекулация. Разследването стартира, откакто стана ясно, че в телефонен диалог през юли Тръмп е оказал напън върху украинския президент Володимир Зеленски да проверява някогашния вицепрезидент, в този момент кандидат за президентската номинация на демократите, Джо Байдън.

Москва бе разкритикувана неотдавна от Вашингтон, защото американските разследващи служби заключиха, че Русия се е намесила в американските президентски избори през 2016 година Русия отхвърля тези изказвания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР