Американският президент Доналд Тръмп изчетка пърхот от костюма на френския

...
Американският президент Доналд Тръмп изчетка пърхот от костюма на френския
Коментари Харесай

Тръмп изчетка пърхот от костюма на Макрон

Американският президент Доналд Тръмп изчетка пърхот от костюма на френския си сътрудник Еманюел Макрон. 

Тръмп направи непредвидения жест пред операторите и фотографите в Овалния кабинет на Белия дом. 

" Имаме доста привилегировани връзки. Даже в този момент ще махна този пърхот. Трябва да го създадем безукорен. Сега е безукорен ", сподели Тръмп, до момента в който изчеткваше костюма на френския президент. 

Макрон се посмути от случилото се, само че единствено се засмя в отговор. 



След срещата Тръмп съобщи, че може скоро да реализира схващане с Макрон по иранското нуклеарно съглашение.

" Мисля, че водихме съдържателни разисквания по Иран и с неспокойствие чакаме да създадем нещо. Можем най-малко да реализираме съгласие между тях доста бързо. Мисля, че сме много покрай такова съгласие ", сподели Тръмп, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Тръмп предизвести Иран да не извършва заканите си, че ще възобнови нуклеарната си стратегия.

" Ако рестартират нуклеарната си стратегия, ще имат по-големи проблеми от когато и да било до момента ", съобщи Тръмп, без да изясни какво има поради.

Според Тръмп това съглашение е " безумно и смехотворно ", тъй като не взема поради балистичните ракети или намесата на Иран в спорове като тези в Йемен и Сирия.

Една от задачите на визитата на Макрон във Вашингтон е да убеди Тръмп да не отдръпва Съединени американски щати от иранското нуклеарно съглашение. Според френския президент даже да не е идеално, то е най-хубавият късмет да бъде удържан Техеран от сдобиване с нуклеарно оръжие.

През последните дни Русия, Китай и Англия приканиха за опазване на съглашението, а в неделя Макрон повтори, че няма " проект Б " да бъде спрян Иран от сдобиване с нуклеарно оръжие.

Визитата на френския президент е първото държавно посещаване на задграничен водач в Съединени американски щати от встъпването в служба на Доналд Тръмп. Въпреки различията им по голям брой въпроси Макрон прави всичко допустимо за основаване на тесни връзки с президента на Съединени американски щати.

" Той ще е популярен президент за Франция, предсказвам го ", сподели Тръмп за Макрон преди двамата да влязат в Овалния кабинет. Той добави, че френският президент " се оправя отлично ".

В наличието на френския си посетител Тръмп обаче намерено съжали, че му се постанова да договаря с Европейски Съюз по икономическите въпроси.

" Въпросът за комерсиалния продан с Франция е комплициран, тъй като го има Европейският съюз. Бих предпочел да договарям единствено с Франция ", сподели Тръмп.

" Европейски Съюз е доста недопечен с нас. Имат митнически бариери, които са неприемливи ", съобщи президентът на Съединени американски щати.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР