Американският президент Доналд Тръмп е приел предложението на френския държавен

...
Американският президент Доналд Тръмп е приел предложението на френския държавен
Коментари Харесай

Канят Русия на срещата на Г-7 през 2020 г.

Американският президент Доналд Тръмп е приел предлагането на френския държавен глава Еманюел Макрон да предложения Русия на срещата на върха на Г-7 през 2020 година в Съединени американски щати и, както се чака, този въпрос ще бъде издигнат на форума на „ огромната седморка “ през тази седмица в Биариц, заяви в „ Туитър “ журналистката от CNN Кайли Атууд, базирайки се на източници в американската администрация, предава РИА Новости.

По-рано Тръмп съобщи, че няма да възрази против завръщането на Русия в групата на седемте водещи страни и възобновяването на работата на тази група във формат Г-8.

По думите на Атууд, почитан източник от Белия Дом е съобщил, че в хода на телефонен диалог, състоял се във вторник, Тръмп и Макрон са се съгласили, че Русия би трябвало да бъде поканена на срещата на Г-7 следващата година. При това журналистът отбелязва, че концепцията е била на президента на Франция.

На уточняващ въпрос, възнамерявали се в хода на договарянията водачите на двете страни да обсъдят хипотетично преобразяване на Г-7 в Г-8, Путин съобщи, че Москва не си го слага „ като самоцел “.

Русия спря да бъде част от срещата на седемте водещи страни по света след събитията в Крим и Украйна през 2014 година.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР