Американският президент Доналд Тръмп е готов да преговаря с Иран

...
Американският президент Доналд Тръмп е готов да преговаря с Иран
Коментари Харесай

Представител на САЩ: Тръмп е готов да преговаря с Иран

Американският президент Доналд Тръмп е подготвен да договаря с Иран за съглашение, което да докара до анулация на глобите на Съединени американски щати, само че е належащо Техеран да приключи своята нуклеарна и ракетна стратегия и да спре да поддържа подставени групировки, сподели през днешния ден върховен американски чиновник, представен от Ройтерс.

Специалният делегат на Съединени американски щати за Иран Брайън Хук съобщи пред кореспонденти, че Иран може да "дойде на масата или да гледа по какъв начин стопанската система му рухва ". Той обаче отхвърли да даде повече детайлности за предстоящите по-късно през днешния ден нови американски наказания.

Хук направи изявлението по телефона от Оман по време на посещаване в страни от Залива.

Тръмп още веднъж прикани Иран да не се стреми към нуклеарни оръжия и да не поддържа тероризма.

Още един американски военен транспортен съд е дошъл в региона на Близкия изток на фона на засилващото се напрежение с Иран, съобщи в това време Асошиейтед прес.

Според известие на Военноморски сили на Съединени американски щати универсалният десантен транспортен съд "Боксър " дружно с амфибийния транспортен док "Джон П. Мърта " и амфибийния десантен док "Харпър Хери " към този момент обитават в оперативната зона на Пети военен флот на Съединени американски щати.

От Военноморски сили не прецизираха местоположението на тези кораби. Базираният в Бахрейн Пети флот дава отговор за наличието на американски военни кораби в Персийския залив и водите към Близкия изток.

На борда на кораба амфибия "Боксър " е 11-а експедиционна част от морската пехота, както и ескадрила от бойни хеликоптери. Корабът е потеглил от Сан Диего на 1 май на път за Индийския океан. Групата на "Боксър " замества корабната група на "Киърсардж ", означи АП.

Агенцията напомня, че в района е ситуирана също бойна група кораби отпред със самолетоносача на Съединени американски щати "Ейбрахам Линкълн ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР