Американският президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и

...
Американският президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и
Коментари Харесай

Белият дом: Доналд Тръмп не е подвел умишлено американците за сериозността на пандемията

Американският президент Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския не е подвел съзнателно американците за сериозността на пандемията от ковид, съобщи говорителката на Белия дом Кайли Маккенани, представена от Българска телеграфна агенция.

Изявлението на Белия дом е по отношение на изказванията в новата книга на журналиста Боб Удуърд "Гняв ", фрагменти от която бяха публикувани от Си Ен Ен по-рано през днешния ден.

В книгата се твърди, че Тръмп е знаел още през февруари какъв брой гибелен и инфектиран е коронавирусът, само че го е омаловажил, с цел да не основава суматоха. Информацията от книгата на Удуърд бе оповестена седмици пред американските президентски избори на 3 ноември и на фона на изказванията, че опитите на държавното управление на Тръмп да се бори с COVID-19 са закъснели.

"Исках да го омаловажа ", споделя Тръмп на Удуърд на 19 март, дни след оповестяването на изключителното състояние в Съединени американски щати. "Все още го подценявам, с цел да не сътворявам суматоха ", декларира още президентът.

"Вирусът се популяризира посредством въздуха ", споделя Тръмп в изявление с Удуърд на 7 февруари.

"Това постоянно е доста по-тежко от допира. При допира не ти се постанова да докосваш неща. Нали по този начин? Но въздухът, просто вдишваш въздуха и по този начин се популяризира ", акцентира Тръмп. "По-смъртоносен е и от тежките форми на грип ", споделя още Тръмп.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР