Американският президент Джо Байдън заявил в понеделник (25 януари) по

...
Американският президент Джо Байдън заявил в понеделник (25 януари) по
Коментари Харесай

Байдън качва американските чиновници на електромобили

Американският президент Джо Байдън декларирал в понеделник (25 януари) по време на подписването на новия декрет „ Купувай американското ”, че възнамерява да обнови държавния автопарк, като размени всички бензинови леки и товарни коли с електрически автомобили американско произвеждане, оповестява в собствен материал CNBC.
В него се отбелязва, че американското държавно управление е огромен покупател на транспортни средства, обаче цялостната подмяна на държавния автопарк ще се нуждае от съществени финансови средства. Сега в Съединени американски щати сглобяват единствено няколко марки коли - Tesla, General Motors и Nissan Motor, само че други компании като Ford към този момент са оповестили проектите си за такова произвеждане.
„ Сега към момента наличният подбор е прекомерно дребен, само че секторът ще се трансформира в лавина от нови марки и доста от тях ще бъдат създавани в Северна Америка ", разяснява обстановката в изявление вицепрезидентът на Неправителствени организации „ Център за проучване на автотранспортния бранш ” Кристин Дзичек . По думите му на практика всички американски фабрики ще създават електрически автомобили или хибридни коли.
Не е ясно дали в проектите на Байдън влиза придобиването на хибридни коли с опция да се зареждат от електромрежата, написа CNBC.
Самият президент, огласявайки проектите си, декларирал единствено, че обновеният парк ще се състои от електрически автомобили, които ще имат „ нулеви излъчвания на изхвърляне ”, се отбелязва от осведомителния канал. В указа „ Купувай американското ” електрическите автомобили не се загатват.
Според Управлението на общите служби (GSA), към 2019 година автопаркът на американските управляващи е наброявал 645 хиляди транспортни средства с общ пробег от 7,2 млрд км и съвкупен разход на бензин 1,4 млрд литра, съобщи CNBC. По информация на GSA, към 35% от транспортните средства принадлежат на Пощенската работа на Съединени американски щати.
Разяснявайки решението си, Байдън подчертал, че обновлението на държавния автопарк ще помогне на администрацията да осъществя проектите по основаване на 1 млн работни места в автомобилния бранш на американската индустрия. Той обаче не прецизирал в какви периоди възнамерява цялостния преход на електрически автомобили, които костват доста по-скъпо от бензиновите, се споделя в материала на CNBC.
Превод : Ганчо КАМЕНАРСКИ
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР