Американският президент Джо Байдън възнамерява да се кандидатира за преизбиране

...
Американският президент Джо Байдън възнамерява да се кандидатира за преизбиране
Коментари Харесай

Джо Байдън ще се кандидатира за втори мандат през 2024 г.

Американският президент Джо Байдън има намерение да се кандидатира за преизбиране през 2024 година, макар че изследванията на публичното мнение демонстрират, че 75% от поддръжниците на Демократическата партия не го желаят за собствен претендент. Това даде да се разбере представителят на Белия дом Карин Жан-Пиер по време на брифинг за публицисти.

Тя беше помолена да разяснява оповестено в сряда изследване на публичното мнение на SSRS, поръчано от Си Ен Ен, съгласно което единствено 25% от гласоподавателите на Демократическата партия поддържат номинацията на Байдън през 2024 година „ Не се тормозим за изборите. Президентът ясно съобщи, че има намерение да се кандидатира, само че това е толкоз надалеч, че е прекомерно рано да се мисли “, отговори Жан-Пиер.

Преди седмица изследователската работа на университета Куинипиак заяви, че 54% от поддръжниците на Демократическата партия са срещу присъединяване на Байдън в президентската конкуренция през 2024 година Спадът в поддръжката за президента в неговата партия идва на фона на спада на известността му в страната. Миналата седмица този % се намали до 36%, което е най-ниското равнище за 19-те месеца, откогато Байдън влезе в Белия дом. Една от аргументите за това е повишението на разноските за живот в Съединени американски щати. През юни инфлацията доближи 40-годишен връх от 9,1% на годишна база. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР