Американският президент Джо Байдън ще номинира доскорошния посланик на САЩ

...
Американският президент Джо Байдън ще номинира доскорошния посланик на САЩ
Коментари Харесай

Херо Мустафа става посланик на САЩ в Египет

Американският президент Джо Байдън ще номинира досегашния дипломат на Съединени американски щати в България Херо Мустафа за нов началник на дипломатическата задача на Америка в Египет.

Новината беше оповестена в прессъобщение на Белия дом няколко седмици откакто Мустафа завърши мандата си в София.

беше дипломат в България от октомври 2019 до март 2023 година, като интензивно поддържаше тематиката за потребността от битка с корупцията в страната. В този интервал Съединени американски щати наложи и наказания по закона " Магнитски " против Васил Божков, Делян Пеевски, Владислав Горанов, Румен Овчаров, Николай Малинов и други

Преди това е работила като зам.-ръководител на задачата в американското посолство в Лисабон (Португалия), и политически консултант в посолството в Индия. Работила е още в Ирак, Ливан и Гърция.

По-рано кариерата ѝ минава през администрацията на вицепрезидента на Съединени американски щати по въпросите, свързани с Близкия изток, Южна и Централна Азия.

В биографичната ѝ информация от Белия дом се показва, че тя приказва кюрдски, арабски, фарси, гръцки, хинди, български и португалски. Израснала е в Северна Дакота, само че е от семейство на бежанци от Ирак, които идват в Америка, когато тя е на 2 години.

Съединени американски щати би трябвало да попълнят три посланически позиции в Египет, Кувейт и Обединените арабски емирства, основни страни в района. Джо Байдън към този момент е направил номинации за всяка от тях, само че Сенатът би трябвало да ги утвърди.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР