Американският президент Джо Байдън се подписа под Закона за намаляване

...
Американският президент Джо Байдън се подписа под Закона за намаляване
Коментари Харесай

Байдън подписа Закона за намаляване на инфлацията

Американският президент Джо Байдън се подписа под Закона за понижаване на инфлацията, като по този начин мярката за справяне с инфлацията, понижаване на цените на медикаменти и дейности в отговор на климатичните промени влезе в действие

Законът бе избран от Байдън като един от най-значимите в историята на Съединените щати. При подписването президентът съобщи:

„ Нека кажа още в самото начало - с този закон американците завоюваха, a тези със специфични ползи изгубиха “.

Освен за инфлацията, медикаментите и климатичните промени мярката се отнася и за понижаване на недостига и налагане на най-малък налог за приходите на най-големите корпорации. 

За Белия Дом приемането на закона и от двете камари на Конгреса е огромна победа и демонстрира, че -по думите на Байдън- „ бъдещето на Америка е блестящо, и обещанието, което дава Америка е същинско. “ 

По Закона за понижаване на инфлацията бе работено година и половина като приемането му не бе несъмнено и тази вест е добре пристигнала за демократите преди да се проведат избори за конгрес в напрегната политическа конюнктура с някои допитвания сочили до неотдавна победа за републиканците и в двете камари.

Но приемането на този закон-приоритет за Байдън и абсурдът с обвинявания към някогашният президент Доналд Тръмп в незаконно задържане на топ секретни документи дават опция за превръщане на възможностите на демократите на есен в позитивна посока.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР