Американският президент Джо Байдън подписа закон за намаляване на инфлацията,

...
Американският президент Джо Байдън подписа закон за намаляване на инфлацията,
Коментари Харесай

Байдън постигна значителна победа

Американският президент Джо Байдън подписа закон за " понижаване на инфлацията ", който съгласно икономисти обаче няма да реализира тази цел, написа в. " Вашингтон таймс ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Байдън похвали новото законодателство, което заема централно място в неговата политика, и дефинира подписването като " исторически миг ". Той също по този начин ясно сподели, че преглежда пакета на стойност 740 милиарда $ като най-голямата вяра на своята Демократическа партия да избегне злополука на изборите в средата на мандата през ноември, отбелязва американското издание. Подписването на закона съставлява забележителна победа за дневния ред на демократите в региона на климата и опазването на здравето. До него се стигна след повече от година договаряния за обезпечаване на поддръжка от умерените демократи в Сената.

Първият проблем с изказванието на демократите за понижаване на инфлацията съгласно доста икономисти обаче е, че има стопански сили, които са отвън властта на Белия дом и Конгреса. Например новото законодателство включва данъчни заеми за електрическите коли в размер на 7500 $ за битка с климатичните промени, само че автомобилните производители неотдавна оповестиха покачване на цените на новите електрически коли с съвсем същата сума, показва вестникът.

Световните цени на силата също не са във властта на Вашингтон. Друг проблем е вероятността през идващите месеци или години държавното управление и Конгресът да вземат свързани с разноските решения, които да трансформират сегашните прогнози за въздействието на новото законодателство върху инфлацията, разяснява " Вашингтон таймс ".

Подписването на широкообхватния законодателен пакет е едно от най-значимите достижения на Байдън, откогато стана президент. Подкрепеното от демократите законодателство планува понижаване на цените на медикаментите с рецепта, укрепване на бранша на възобновимата сила и налагане на нови налози върху огромните корпорации. Мярката обаче е подложена на критика от републиканците, които я дефинират като надхвърляне на пълномощията на държавното управление и упорстват, че тя няма да има необикновен резултат за намаление на високата инфлация, написа в. " Уолстрийт джърнъл ".

Демократите разчитат тази законодателна победа да им помогне да усилят възможностите си за изборите наесен. Те обаче са изправени пред задачата да убедят обществеността в преимуществата на новия закон, в случай че доста от изгодите му няма да се почувстват години наред, разяснява изданието.

Байдън посочи новото законодателство като една от най-значимите ограничения в историята на Съединени американски щати, отбелязва в. " Вашингтон пост ". Президентът сподели на церемонията по подписването, че неговото ръководство е почнало посред " тъмно време в Америка ", акцентирайки пандемията от ковид, безработицата и заканите за демокрацията. Но все пак по думите му държавното управление " не се е разколебало ", а реализира " резултати за американския народ ". Новото законодателство включва обилни стъпки към реализиране на задачата на президента за модернизиране на американската стопанска система и понижаване на зависимостта ѝ от изкопаемите горива. Пакетът обаче не обезпечава на служащите доста от икономическите промени, които Байдън обещаваше, че ще оказват помощ на американците да печелят повече и да се радват на удобствата на живота на междинната класа, написа в. " Ню Йорк таймс ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР