Американският президент Джо Байдън подписа закон, който изисква разсекретяване на

...
Американският президент Джо Байдън подписа закон, който изисква разсекретяване на
Коментари Харесай

Байдън подписа закон за разсекретяване на информация за COVID-19

Американският президент Джо Байдън подписа закон, който изисква разсекретяване на информацията , обвързвана с произхода на ковид , който предизвиква COVID-19, заяви Белият дом, съобщи Ройтерс.

Байдън съобщи, че споделя задачата на Конгреса за откриване на допустимо най-вече информация за произхода на COVID-19.

" При използването на този законов акт моята администрация ще разсекрети и показа допустимо най-голяма част от тази информация, в сходство с моите конституционни пълномощия ", гласи изказване на Байдън.

Законопроектът мина през Сената и Камарата , преди да бъде изпратен в Белия дом.

Във Вашингтон се води мощно политизиран спор за произхода на коронавирусната пандемия съвсем откогато първите случаи на зара бяха регистрирани в китайския град Ухан края на 2019 година Дебатът беше възобновен предишния месец, когато в. „ Уолстрийт джърнъл “ заяви, че министерството на енергетиката на Съединени американски щати е решило, че пандемията евентуално е зародила в китайска лаборатория. Ведомството е направило преценката си с " ниска степен на доверие " в систематизиран разследващ отчет. ФБР също е решило, че пандемията евентуално е зародила вследствие на приключване от лаборатория. 

" Трябва да стигнем до дъното на произхода на COVID-19, с цел да помогнем да се подсигурява по-доброто попречване на бъдещи пандемии ", сподели Байдън.

В тази връзка китайското министерство на външните работи съобщи, че обвързваното с Китай наличие в закона за КОВИД-19, подписан от президента на Съединени американски щати Джо Байдън, показва погрешно и неправилно обстоятелствата, съобщи Ройтерс.

" Китай приканва Съединени американски щати неотложно да спрат политическите манипулирането ", съобщи представителят Ван Вънбин на конференция.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР